PD-L a gasit ecuatia scorului individual la alegerile parlamentare


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al PD-L Suceava, Marius Vatavu, a declarat într-o conferinta de presa ca a identificat, printr-o ecuatie, care tine cont de mai multe variabile sociologice, modul în care candidatii la alegerile parlamentare vor avea posibilitatea sa-si calculeze, cât mai aproape de realitate, scorul individual pe care îl vor putea obtine. El a explicat ca a încercat sa dovedeasca astfel ca nu numai notorietatea candidatului este importanta si ca rezultatul obtinut la alegeri depinde de foarte multi alti factori care sunt la fel de importanti, cum ar fi imaginea publica, calitatea mesajului sau calitatea contracandidatilor.
Astfel, potrivit lui Vatavu, formula este:

 
unde Si este scorul individual, N este notorietatea, Ip este imaginea publica, Tc este tendinta de crestere a credibilitatii, Tm este transmiterea corecta si rapida a mesajului, Cm este calitatea mesajului, R reprezinta resursele, Cc este calitatea contracandidatilor, D reprezinta distorsiunile de mesaj, de transmitere sau zvonuri, Spcj este sporul de presedinte de Consiliu Judetean, Svp este sporul votului politic calculat dupa formula Vp colegiu/ Vp judet, iar Sprim este sporul numarului de voturi avute în primariile de aceeasi culoare politica.
Secretarul general al PD-L Suceava a mentionat ca rezultatul calcului va da o situatie foarte apropiata de realitate pentru candidati, care vor putea, astfel, sa stie care sunt sansele sa obtina mandatul. Marius Vatavu a recunoscut ca înca nu a facut nici o simulare pe un colegiu electoral din judet folosind aceasta formula.

 

 


Intră acum și în grupul de