Amenzi de aproape 80.000 de lei date de polițiștii suceveni într-o amplă acțiune pe DN 2E


Intră acum și în grupul de

În ultimele cinci zile, polițiștii rutieri suceveni au organizat în trafic o acţiune cu efective sporite, zilnic pe DN2E  acționând trei autospecialele dotate cu aparate radar.

Având în vedere situația operativă existentă, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic pe  drumul național DN 2E între localitățile Spătărești – Păltinoasa, în perioada 19 – 23.10.2017, polițiștii rutieri au acționat pe acest sector de drum zilnic, iar la 19.10.2017, în intervalul orar 10:30-13:30 și 14:30-17:30, a fost organizată o acţiune preventiv-reactivă, pe linia combaterii vitezei excesive și neadaptate, la care au participat și poliţişti rutieri din cadrul Polițiilor Suceava, Fălticeni și Gura Humorului”, a informat IPJ Suceava.

Sursa citată a precizat că în cadrul acţiunii au fost aplicate 212 sancţiuni contravenţionale în valoare de 79.025 de lei, din care cele mai multe – 138 pentru depăşirea regimului legal de viteză, fiind constatată și o infracţiune.

De asemenea, au fost reţinute 18 permise de conducere, din care 15 pentru viteză şi trei pentru depăşiri neregulamentare.

Totodată, au fost retrase șase certificate de înmatriculare şi reţinute două seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Poliția Suceava a prezentat și câteva exemple ale unor șoferi care au condus cu viteză excesivă, punând în pericol circulația rutieră.

Astfel, polițiștii au depistat un bărbat de 29 ani, din comuna Mălini, care a condus pe DN 2E, în afara localității, cu viteza de 151 km/h (+61).

Un alt bărbat, de 33 ani, din municipiul Iași, a condus pe DN 2E, în afara localității Rădășeni, cu viteza de 149 km/h (+59), iar un bărbat de 44 ani, din municipiul Baia Mare, a condus pe DN 2E, în afara localității Sasca, cu viteza de 145 km/h (+55).

„Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Din fericire prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate au făcut ca în ultimele zile să nu se producă accidente rutiere grave, neînregistrându-se nici un deces sau rănit grav”, a transmis sursa citată.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

„Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave!”, mai arată Poliția Suceava.

 


Intră acum și în grupul de