„Poiana Bucovinei” pe Platoul Rarău-infrastructură de cazare și agrement pe 92 ha, sat tradițional, dar și aqua-parc la Cacica, rețea de campinguri sau extinderea domeniului schiabil Călimani-Rarău, între proiecte propuse prin strategia turistică a județului Suceava


Intră acum și în grupul de

Mai multe investiții în infrastructura de turism a județului Suceava sunt propuse să fie realizate în perioada următoare potrivit proiectului de strategie turistică a județului, așa numitul Master Plan în Turism discutat de autoritățile județene sucevene cu specialiști și operatori sau asociații din turism.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat marți că strategia de dezvoltare turistică a județului propunse pentru a fi promovate și incluse la finanțare de ADR Nord-Est mai multe proiecte de dezvoltare a infrastructurii turistice.

Astfel, un proiect este „Poiana Bucovinei” ce prevede investiții în infrastructura de cazare turistică, infrastructura de alimentație și infrastructura de agrement pe cele 92 ha de pe Platoul Rarău, aparținând primăriei Câmpulung Moldovenesc.

La Cacica sunt prevăzute investiții într-un complex de agrement turistic cu bazine de apă sărată și aqua parc,  dar și proiectul „Vatra Satului” ce presupune înființarea unui sat tradițional bucovinean cu case și clădiri introduse în circuitul turistic.

În proiet este propusă și înființarea unei rețele de campinguri pentru rulote în zonele Vatra Dornei, Rarău și Călimani.

Strategia mai prevede extinderea domeniului schiabil Călimani-Rarău și amenajare trasee turistice în parcuri și rezervații naturale prin identificare, marcare și promovare noi trasee turistice din județul Suceava.

Totodată, se propune reabilitarea bisericilor de lemn din Bucovina și proiectul „Drumul lui Ștefan” de valorificare a patrimoniului cultural din județul Suceava prin modernizarea infrastructurii și amenajări specifice la principalele ctitorii ale marelui voievod Ștefan cel Mare

Mai mult, strategia prevede reabilitarea și modernizarea mai multor muzee, cum ar fi  Muzeul Siret, Muzeul Arta Lemnului de la Câmpulung Moldovenesc sau  Muzeul Satului Bucovinean din Suceava.


Intră acum și în grupul de