Master Plan Turism Suceava: Bucovina, Regiune Gastronomică Europeană, Ciocănești- Centru Național pentru Revitalizarea Tradițiilor, clase de învățământ dual pentru servicii în turism


Intră acum și în grupul de

Master Planul de Turism pentru județul Suceava care va sta la baza dezvoltării acestui sector și la susținerea unor proiecte care să fie finanțate cu fonduri europene prevede, între altele, dezvoltarea turismului durabil, dar și dezvoltarea resurselor umane în sectorul turistic.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat,marți, că în urma consultărilor autorităților județene sucevene cu operatori, asociații și specialiști în turism din județ, au fost identificate mai multe programe care ar urma să fie propuse pentru finanțare cu fonduri europene ce au fost incluse în proiectul de strategie turistică în acest sector economic important al județului.

Astfel, pentru dezvoltarea resurselor umane în turism, este propus proiectul „Învață în Bucovina” de organizare de clase învățământ dual ce prevede organizarea de cursuri, seminarii, aplicații practice  de instruire sau formare agenți turism, hotelieri și altele.

În ceea ce privește susținerea dezvoltării turismului durabil, se propune ca Bucovina să devină Pol de dezvoltare turistică care presupune creșterea competitivității sectorului turistic din județul Suceava, prin asocierea actorilor din sectorul public și din cel privat, care își desfășoară activitatea în turism, dar și în sectoarele conexe acestuia, și prin implementarea unor proiecte comune, complementare celor incluse în strategiile locale de dezvoltare, a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia obiectivele specifice luate în vedere sunt modernizarea infrastructurii rutiere specifice, creșterea numărului de pasageri procesați pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, înființarea, în municipiul Suceava, a unui centru pentru pregătirea persoanelor în domeniul turismului.

Un alt proiect este „Bucovina – Regiune Gastronomică Europeană” care presupune valorificarea gastronomiei locale, prin promovarea și conștientizarea în rândul populației și turiștilor a specificului și beneficiilor preparatelor atât din bucătăria tradițională, cât și din cea actuală.

Pentru agroturism și servicii integrate se propune asocierea de pensiuni în vederea promovării de start-upuri.

În documentul stategic se mai prevede promovarea diferitelor forme de turism, promovarea turismului comercial și de afaceri, turismul de weekend, turismul de sănătate și turismul de familie.

Totodată, se mai propune înființarea unui Centru Național pentru Revitalizarea Tradițiilor la Ciocănești ce presupune protejarea, revitalizarea şi promovarea meseriilor şi îndeletnicirilor tradiționale și susținerea celor care le practică și realizarea unei clădiri pentru ateliere meșteșugărești în Ciocănești


Intră acum și în grupul de