Prefectura, CJ Suceava si Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor isi conjuga eforturile pentru sprijinirea celor afectati de inundatii


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor va reconstrui „din temelie” zece case distruse de revarsarile de ape, ce au avut loc la sfârsitul lunii iulie, asigurând totodata si montarea instalatiilor electrice, a sobelor si a altor necesitati ale familiilor respective. Anuntul a fost facut în cadrul unei conferinte de presa comuna, la care au participat prefectul de Suceava, Alexandru Baisanu, ÎPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor si presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. Mai mult, Înaltul ierarh a precizat ca daca posibilitatile financiare ale Arhiepiscopiei vor creste, „vom merge mai departe”.

La rândul sau, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus ca din sumele primite ca donatie de la alte institutii, CJ Suceava va oferi câte 50.000 de lei pentru 40 de familii care au ramas fara case, ca un sprijin suplimentar fata de ceea ce ofera Guvernul. Totodata, Flutur a aratat ca doua din cele 42 de case distruse total de inundatii, vor fi reconstruite de doua firme sucevene si ca poarta discutii cu o firma din Bucuresti referitor la un proiect care sa includa reconstructia a altor 21 de case. „Împreuna dorim sa-i scoatem din necaz pe sinistrati”, a afirmat presedintele CJ Suceava, care a subliniat ca este important ca reconstructia caselor sa fie finalizata pâna la venirea iernii.

Prefectul de Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, a precizat, la rândul sau, ca pe lânga sprijinul oferit de Guvern, firma Mittal Steel din Galati a anuntat ca va contribui cu reconstruirea unui numar de 20 de case si a informat ca se colecteaza si importante fonduri în conturile deschise de Prefectura si Consiliul Judetean. Baisanu a aratat ca toate donatiile trebuie sa fie îndreptate spre Prefectura, care le va directiona spre localitati, în functie de necesitati.  


Intră acum și în grupul de