Fotbal : Stefan Chitu conduce doua echipe!


Intră acum și în grupul de

Ca la noi, la nimeni. Editia 2008-2009 a Ligii a II-a se apropie de start, start la care se vor afla doua echipe conduse de aceeasi persoana! Si, mai mult, ambele gruparii se afla în Seria I, fiind în lupta directa pentru promovare.
Primul club în cauza este Poiana Câmpina, unde Stefan Chitu este actionar si presedinte. Al doilea este CSM Ploiesti, o grupare nou-promovata unde acelasi Chitu ocupa functia de presedinte executiv. Aparent, oficilalul prahovean încearca sa rezolve aceasta anomalie.
Potrivit cotidianului Jurnalul National, Chitu ar fi oferit locul din esalonul al doilea ocupat de Poiana Câmpina mai multor grupari, printre care CSM Focsani, Inter Gaz sau Dunarea Galati, însa doar cu ultima ar fi avut loc discutii serioase. Din câte se pare, valoarea tranzactiei s-ar ridica undeva la un sfert de milion de euro. Numai ca, pe 16 august începe sezonul în Liga a II-a…

Oficialul celor doua echipe este prieten foarte bun cu presedintele Federatiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, dar si membru al Comitetului Executiv al FRF. În urma cu ceva timp, a propus ca unul dintre fostii sai colaboratori de la CSM Ploiesti, Adrian Teodorescu, sa fie declarat persona non grata în fotbalul românesc. Evident, cererea a fost acceptata. „Chitu terorizeaza arbitrii, profitând de functia sa din Comitetul Executiv. În permanenta, el era nemultumit de prestatiile acestora. Îi înjura, tipa la ei, îi certa la pauza. Când pierdea, nici nu-i mai invita la masa dupa meciuri! Tocmai de aceea, arbitrii îl evitau si ma cautau pe mine. Cu Chitu nu se putea vorbi. Eu l-am dus la CSM Ploiesti, tot eu o sa-l dau jos. Cum eu am fost persoana non grata în fotbalul românesc, asa ar trebui sa fie si el, persoana non grata, macar în fotbalul ploiestean”, a declarat Teodorescu, fost vicepresedinte al clubului prahovean.

Acelasi Stefan Chitu a fost implicat în mai 2008 într-o altercatie cu un fotbalist, pe care l-a dat cu capul de pereti. Iritat de o remiza cu Sportul Stundentesc, scor 1-1, presedintele Câmpinei si-a îndreptat mânia spre atacantul Marius Tudor, considerat vinovat pentru golul bucurestenilor. Tatal jucatorului, Gheorghe Tudor, a declarat dupa acel meci: „Îmi asteptam copilul în parcare, când lam vazut ca vine cu ochii în lacrimi: «Tata, hai repede ca ma omoara!». Am crezut ca e vorba de o altercatie cu un coleg, dar mi-a zis ca domnul Chitu l-a dat cu capul de pereti în vestiar. Omul acesta e un nenorocit! Nu e prima data când îsi bate fotbalistii. Dupa ce ca nu le da bani, îi mai si loveste!”. Mai multi martori oculari au declarat la acea vreme ca tatal jucatorului a sarit la gâtul lui Chitu, cei doi fiind despartiti de jandarmi. Evident, presedintele Poianei a negat evenimentul: „Nu e nimic adevarat. Eu nici nu am fost la vestiare, am fost la mine în birou. Am auzit si eu ca tatal lui Tudor a intrat si a spart vreo doua geamuri la vestiar, dar eu nu am avut niciun conflict cu el”. Stefan Chitu nu îsi bate numai jucatorii. Si un jurnalist de la cotidianul Gazeta Sporturilor a patit-o. Ionel Lutan a fost agresat fizic si verbal de prietenul lui Mircea Sandu, dupa ce facuse mai multe dezvaluiri despre manevrele oficialului prahovean.


Intră acum și în grupul de