Subprefectul Onofrei a cerut Guvernului Romaniei sa-i aprobe incetarea relatiilor de serviciu, cu acordul partilor


Intră acum și în grupul de

Subprefectul judetului Suceava, Orest Onofrei, a cerut Guvernului României sa-i aprobe încetarea relatiilor de serviciu, însa nu oricum, ci cu acordul partilor. Orest Onofrei a fost anuntat de liderul organizatiei judetene Suceava a PD-L drept candidat pentru functia de senator în colegiul Suceava. Orest Onofrei a declarat miercuri presei ca a decis sa solicite Guvernului încetarea raporturilor de serviciu prin acordul partilor considerând ca acest mod ar fi cel mai rezonabil. Acesta a precizat ca, din data de 14 aprilie, când a fost înlocuit din functia de prefect de Suceava si numit subprefect nu a primit nici o explicatie din partea Guvernului privind aceasta înlocuire si ca, în aceste conditii, a înteles ca ar trebui sa solicite încetarea relatiilor de serviciu. „Nu am primit înca nici o explicatie pentru înlocuirea mea din functie, ceea ce ma face sa cred ca trebuie sa solicit încetarea relatiilor de serviciu cu acordul partilor”, a declarat Orest Onofrei.  

Subprefectul Sucevei a precizat ca Guvernul urmeaza sa analizeze cererea sa si sa ia o decizie în cel mai scurt timp.  

Reamintim ca Orest Onofrei a contestat în instanta Hotarârea de Guvern prin care a fost înlocuit din functie, urmatorul termen al procesului sau fiind stabilit pentru data de 8 septembrie, la Curtea de Apel Suceava. Acesta considera nejustificat motivul oficial al înlocuirii, respectiv „eficientizarea administratiei publice locale”, subliniind ca anterior sedintei de Guvern din 9 aprilie, când s-a decis numirea altui prefect, activitatea sa ca prefect a fost considerata buna si chiar foarte buna.

Orest Onofrei considera ca nu au existat cazuri cu problematica ce intra în sfera de activtate a prefectului si care sa nu fi fost solutionate în mod corespunzator, aratând ca în anul 2006 si Corpul de Control al MIRA a concluzionat ca activitatea institutiei prefectului judetului Suceava este corespunzatoare.

PD-L Suceava l-a nominalizat de Orest Onofrei alaturi de senatorul Constantin Gheorghe pentru o candidatura în colegiul Suceava pentru Senat, candidatul urmând sa fie desemnat în urma unui sondaj de opinie.

Este foarte putin probabil ca Guvernul sa accepte cererea de încetare a relatiilor cu Orest Onofrei în conditii amiabile. 


Intră acum și în grupul de