ISU Suceava aduce doua echipe de scafandri pentru a cauta trupul baiatului luat de viitura la podul Itcani


Intră acum și în grupul de

Dupa o luna de cautari fara succes, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al Judetului Suceava a anuntat duminica, faptul ca va aduce doua echipe de scafandri din judetele Bihor si, respectiv Mures, pentru a cauta trupul baiatului luat de viitura la podul Itcani, pe data de 25 iulie. Reamintim ca pe data de 25 iulie, în jurul orei 15.15, în amonte de podul Itcani, la aproximativ 400-500 m, doi minori A. G. si G. R., ambii în vârsta de 15 ani, în timp ce se jucau pe platforma de masurare a nivelului râului Suceava, sub presiunea viiturii aceasta a cedat, iar A.G. a cazut în apele râului. Pompierii suceveni au început imediat cautarile minorului disparut, dar fara rezultat. De altfel, cautari au avut loc în tot acest interval de timp inclusiv sâmbata, când ISU Suceava si-a concentrat si mai mult atentia asupra acestui caz.  

Cinci barci si trei autospeciale de la Detasamentele de pompieri Suceava si Falticeni si Garda de interventie Siret, împreuna cu Inspectoratul Judetean de Jandarmi Suceava cu o barca si o autospeciala, au fost folosite sâmbata, pentru cautarea tânarului Gheorghe A. pe râurile Suceava si Siret.

Actiunea de cautare s-a desfasurat pe trei tronsoane, de la zona podului Itcani si pâna la iesirea din judet în localitatea Probota.

Din nefericire, nici de aceasta data trupul adolescentului nu a fost gasit.

Ofiterul pentru Informare si Relatii publice din cadrul ISU „Bucovina” Suceava, capitan Dan Baltaru, a precizat duminica, faptul ca activitatea de cautare si recuperare a persoanei disparute va continua luni, coordonata de ISU Suceava împreuna cu Serviciul de Gospodarire a Apelor Suceava. Acesta a mentionat ca ISU Suceava va aduce doua echipe de scafandri din judetele Bihor si, respectiv Mures.
 

„În actiunea de cautare s-au constatat nenumarate poduri si podete colmatate cu material lemnos si aluviuni aduse de ape în timpul perioadelor de inundatii. Facem un apel la primari pentru întreprinderea unor masuri de decolmatare a podurilor si podetelor de pe raza localitatilor pe care le au în administrare si întretinere, pentru prevenirea altor eventuale situatii de urgenta ce pot aparea în viitor”, spune ofiterul pentru Informare si Relatii publice din cadrul ISU „Bucovina” Suceava. 


Intră acum și în grupul de