Fotbal, Liga I : Rapid s-a impus pe final si este pe primul loc


Intră acum și în grupul de

Rapid – Dinamo 2 – 1

      Meciul nu se termina pâna nu fluiera arbitrul. Niste cuvinte cu o vechime asa de mare încât multi dintre noi s-au plictisit de ele, iar altii le-au si uitat. Derbi-ul etapei a cincea, Rapid–Dinamo, le va aminti cu siguranta acest lucru baietilor lui Mircea Rednic.

      Cu un sfert de ora înainte de final, „câinii” credeau ca au dat lovitura în Giulesti. Din pacate însa pentru ei, giulestenii au realizat o revenire de zile mari, întorcând scorul în ultimele minute ale partidei. O victorie mare pentru elevii lui Jose Peseiro, o victorie de moral si, cel mai important, o victorie care îi aduce acolo unde le este locul dupa aceste prime cinci etape, pe prima treapta a podiumului.

      Rapidistii au început derbi-ul în forta si prima ocazie a partidei le-a apartinut. În minutul 3, Julio Cesar suteaza înselator, din unghi, dar „câinii” scapa basma curata. Lobont era pe minge, oricum. O noua sansa mare a rapidistilor în minutul 9. Spadacio suteaza spre poarta, Lobont nu poarte interveni, dar o face Homei, care trimite în corner si îsi salveaza echipa de la un gol ca si facut.

      „Câinii” mârâie pentru prima data în minutul 13. Din pacate însa pentru ei, nu si pe tabela. Adrian Cristea patrunde în careu, suteaza din unghi, dar Andrade scoate de la coltul scurt. Dupa o ratare a lui Djalovic, la rampa iese Vasile Maftei, în minutul 27. Fundasul Rapidului dribleaza trei adversari, îi paseaza lui Cesinha, aflat liber la marginea careului dinamovist, însa sutul brazilianului nu-l poate învinge pe Lobont. Acelasi Cesinha încearca un nou sut la poarta dinamovista în minutul 33, dar mingea ocoleste mult transversala, desi pozitia era una buna. Astfel, la pauza se intra asa cum s-a iesit, cu 0-0.

      Meciul scade în intensitate în debutul partii secunde. Adrian Cristea este foarte aproape de a marca în minutul 52, dar, desi dinamovistul suteaza foarte bine de la distanta, Andrade se întinde si respinge. Dubla ocazie la poarta lui Bogdan Lobont doua minute mai târziu. Din pacate pentru rapidisti, nici Joao Paolo Andrade si nici Spadacio nu reusesc sa îl învinga pe Lobby. Portarul nationalei si-a continuat paradele si, în minutul 65, intervine miraculos la o lovitura de cap trimisa de Marius Constantin.

      Dupa patru minute, colegii din avanposturi aveau sa îsi rasplateasca superportarul cu un gol. Andrade respinge gresit sutul lui Thiago de la 25 de metri, mingea ajunge fix pe capul lui Bratu, care îndeplineste o simpla formalitate si deschide scorul.

      Doar cinci minute a durat însa fiesta dinamovista. Mai întâi rapidistii reusesc sa restabileasca egalitatea. În minutul 74, Ricardo Fernandes trimite puternic cu capul si marcheaza, dintr-o lovitura de colt executata precis de Claudio „Pitbull” Mejolaro. Mai apoi, în minutul 83, gazdele puncteaza pentru 2-1. Djalovic deviaza senzational un balon, mingea loveste bara si este împinsa între buturi de Cesinha, care izbucneste în lacrimi de bucurie.

      Partida se termina cu o faza de-a dreptul hilara. Alexandru Tudor îi acorda al doilea cartonas galben lui Ropotan, dar nu si pe cel rosu, uitând de faza din minutul 10, când i-l acordase pe primul. Cu Ropotan în teren, partida s-a terminat cu scorul 2-1, spre bucuria rapidistilor din teren si din tribune.

      Au jucat formatiile:

      Rapid: Andrade – Maftei, M. Constantin, R. Fernandes, Perja – Joao Paolo, C. Lazar – J. Cesar (Herea, 88), Spadacio (Cl. Mejolaro, 68), Cesinha – Djalovic. Antrenor: Jose Peseiro.

      Dinamo: Lobont – Homei, Moti, Tamas, Pulhac – Ropotan – Torje (Diakite, 65), Bostina (Thiago, 68), Ad. Cristea – Fl. Bratu, M. Niculae (Danciulescu, 77). Antrenor: Mircea Rednic. (C.M.)

Campioana, învinsa din nou!

FC Vaslui – CFR Cluj 2 – 1

      Campioana este la pamânt! Dupa înfrângerea din Giulesti si remiza din Gruia cu Universitatea Craiova, CFR Cluj a bifat un nou esec, la Vaslui. Fotbalistii lui Viorel Hizo au jucat în nota normala din acest sezon – cu ambitie si multa, multa daruire – si s-au impus cu scorul de 2-1.

      Eroul „galben-verzilor” s-a numit duminica seara Lucian Burdujan. Atacantul adus de la Rapid în aceasta vara si-a aratat clasa, marcând ambele goluri ale formatiei sale. De partea cealalta, CFR a atacat, dar nu a impresionat, lasând de înteles ca, cel putin în acest început de sezon, campioana sufera la nivel tehnico-tactic si nu numai.

      Oaspetii au început în forta partida si, în minutul 7, Semedo ia o actiune pe cont propriu, dar sutul sau, trimis din 25 de metri, este prea slab, iar Kuciak retine fara probleme. Campionii insista si, în minutul 13, Kone patrunde impetuos, dar actiunea sa este finalizata cu sut aparat de Kuciak. Mingea ajunge la Prette, iar Cânu intervine salvator si scorul ramâne 0-0.

      Vasluienii ies la atac în minutul 17. Dupa patru cornere consecutive, Mike Temwanjera trimite cu capul mult peste transversala lui Edi Stancioiu. Goalkeeper-ul clujenilor intervine apoi provident la torpila lui N’Doye, trimisa de la peste 30 de metri. La jumatatea reprizei, Aliuta executa o lovitura libera de la 20 de metri, mingea este deviata la Burdujan, dar fostul atacant al Rapidului trimite lamentabil, din doar trei metri, în Stancioiu.

      Vârful moldovenilor avea însa sa se revanseze doua minute mai târziu. Temwanjera patrunde pe dreapta, paseaza perfect pentru Burdujan, Stancioiu iese neinspirat si ex-rapidistul marcheaza pentru 1-0. Ritmul partidei a scazut odata cu deschiderea scorului, vasluienii jucând ceva mai defensiv, în timp ce clujenii au încercat sa atace pe flancuri, fara prea mult succes însa. Cu toate acestea, cele care trec pe lânga gol sunt gazdele. În minutul 41, Ousmane N’Doye trimite un nou „trasor”, de aceasta data de la 40 de metri, dar mingea izbeste transversala portii unui Stancioiu si, la pauza, cele doua echipe intra cu scorul de 1-0.

      Tot gazdele sunt mai periculoase în startul reprizei secunde. În minutul 50, Stanislav Ghencev face o cursa senzationala, de 40 de metri, si îl deschide pe Aliuta, dar decarul vasluian trimite pe lânga poarta lui Stancioiu. Trei minute mai târziu, Mike Temwanjera înscrie, dar bucuria vârfului vasluian este de scurta durata, golul sau fiind anulat pe motiv de ofsaid. Paradoxal, cei care înscriu sunt clujenii. Cadu profita în minutul 62 de o pasa norocoasa trimisa de Didi si restabileste egalitatea, catapultând mingea în poarta din doar trei metri.

      Din pacate pentru clujeni, bucuria le-a fost de scurta durata. La doar câteva secunde de la reluarea jocului, Temwanjera patrunde pe stânga, întoarce în centru pentru Burdujan, care marcheaza cu un sut la coltul scurt, iar gazdele revin la conducere. Ultimul sfert de ora s-a jucat pe contre. În minutul 72, Temwanjera scapa singur cu Stancioiu, dar goalkeeper-ul clujenilor îsi face datoria si scorul ramâne 2-1. Acelasi Temwanjera în prim-plan, patru minute mai târziu. Mingea ajunge la Ghencev, dar bulgarul rateaza incredibil, din pozitie buna. Clujenii rateaza o ocazie monumentala în minutul 82 când Trica executa un corner cu mult efect, Kuciak scapa mingea, care se duce spre poarta. Apare însa Buhus si evita golul. Cu cinci minutue înainte de final, Semedo a avut golul de 2-2 în gheata, dar voleul sau naprasnic a fost aparat de Kuciak si meciul s-a terminat cu scorul de 2-1 în favoarea gazdelor.

      Au jucat echipele:

      FC Vaslui: Kuciak – Buhus, Cânu, D. Munteanu, Hugo Luz – Ljubinkovic, Ghencev, N’Doye, Aliuta (N. Jovanovic, 63) – Burdujan, Temwanjera. Antrenor: Viorel Hizo.

      CFR Cluj: Stancioiu – Tony, Cadu, Galiassi, Alv. Pereira – Semedo, Dani, Peralta (Trica, 69), Prette – Oberman (Didi, 46), Kone (Manuel Jose, 80). Antrenor: Ioan Andone. (C.M.)

Gloria Buzau ramâne la borna zero

Gloria Buzau – FC Timisoara 1 – 2

      Condamnati sa învinga, buzoienii nu au reusit nici în etapa a cincea sa obtina vreun punct, desi au evoluat aproape o repriza cu un om în plus. Timisoara a rezolvat problema celor trei puncte înca de la pauza, în partea secunda multumindu-se sa pastreze rezultatul.

      Început furtunos în Crâng. În primele doua minute, Goga si Litu trec pe lânga fericire. Dupa alte doua minute însa, ex-clujeanul nu mai greseste si trimite mingea în vinclu. 1-0 pentru oaspeti si Buzaul se afunda tot mai rau. În minutul 10, Bicfalvi îl întinde pe Pantilimon, fara efect pe tabela însa. Rusic, Goga si Abiodun rateaza golul la aceeasi faza, înainte ca Goga sa paseze decisiv pentru 2-0. Rusic este autorul golului din minutul 25, care reprezinta ultimul eveniment al primei parti.

      Sperantele gazdelor cresc în minutul 50, Latovlevici primind al doilea galben. În zece, banatenii nu mai conteaza în atac, dar buzoienii nu reusesc sa fie periculosi decât de la distanta. Golul vine prea târziu, în minutul 89, autor Dorinel Popa. Înca un esec al echipei din Crâng, care ramâne fara puncte, în timp ce timisorenii par a fi depasit socul umilintei de la Medias. Desi este abia început de sezon, echipa lui Bucur pare deja condamnata.

      Au jucat formatiile:

      Gloria Buzau: Minca – Eze, Tudose, Da Silva, Ninu (D. Popa, 83) – C. Doicaru, Litu, Bicfalvi (C. Ionescu, 46), L. Dias – Vigariu (Branco, 51), Tavares. Antrenor: Carlos Magalhaes

      FC Timisoara: Pantilimon – Badoi, Sretenovici, Luchin, Latovlevici – Abiodun (Stancu, 90+3), Alexa, Karamyan – Goga (Bonfim, 87), Magera, Rusic. Antrenor: Dusan Uhrin


Intră acum și în grupul de