DNA Suceava a clasat dosarul în care l-a cercetat pe fostul prefect Florin Sinescu


Intră acum și în grupul de

DNA Suceava a clasat dosarul în care l-a cercetat pe fostul prefect al județului Suceava, Florin Sinescu, acuzat de cinci infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, dintre care una în formă continuată,  conflict de interese,  uzurparea funcției și  uz de fals.

Potrivit unor surse judiciare, în acest dosar s-a dispus clasarea pentru acuzațiile aduse, procurorii anticorupție suceveni constatând că demersurile făcute de Florin Sinescu în calitatea de prefect au vizat soluționarea, conform îndatoririlor pe care le avea, a unor situații apărute în localități ale județului, iar pentru unele acuzații s-a constatat că fapta nu există.

Astfel, nu au fost constatate încălcări ale atribuțiilor prefectului Florin Sinescu în ceea e privește activitatea APIA Suceava în cazul legat de subvențiile primite de Consiliul Local Udești în 2013, iar în cazul privind deblocarea conturilor Primăriei Brodina, Florin Sinescu a făcut demersurile prevăzute de legislație.

În ceea ce privește suspiciunea că ar fi intervenit pentru ca socrului său să i se întocmească un titlu de proprietate pentru terenul pe care îl deținea, procurorii au constatat că fapta nu există, iar în cazul   în care era acuzat că a numit persoane subordonate lui în comisia de concurs pentru postul de șef serviciu, concurs la care a participat și soția lui, s-a constatat că această comisie fusese numită de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, iar prefectul doar a emis dispoziția prin care membrii comisiei sunt remunerați conform legii.

Procurorii au clasat și suspiciunea că Florin Sinescu a intervenit pe lângă un funcționar pentru a ajuta o persoană să-și recupereze permisul de conducere, reținut în luna decembrie 2014, de polițiști din cadrul Serviciului Rutier Iași, constatându-se că și în acest caz a fost  respectată procedura prevăzută de lege.

În aceeași ordonanță a fost clasată și acuzația că în luna noiembrie 2012, Florin Sinescu și-a achiziționat un autoturism AUDI A4, ce a fost înmatriculat pe numele său, fiind folosite documente fictive.

Și acuzația că nu a emis ordinul de încetare din funcția de primar al comunei Udești, conform obligațiilor legale, deși Agenția Națională de Integritate a înaintat, în mai multe rânduri, Prefecturii Suceava, un raport privind conflictul de interese al primarului, rămas definitiv prin sentința civilă a Curții de Apel Suceava a fost clasată în condițiile în care primarul poate fi demis, conform legii, doar dacă este în situație de incompatibilitate și nu și cea de conflict de interese.

Contactat de News Bucovina, Florin Sinescu a confirmat informația, dar a evitat să comenteze situația.

Reamintim că în luna februarie 2015 Florin Sinescu, care era prefect al județului Suceava, a fost reținut 24 de ore de procurorii DNA Suceava, fiind acuzat de mai multe infracțiuni, iar instanța a respins cererea de arestare preventivă.

La vremea respectivă avocatul lui Sinescu, Silvia Tudor, a declarat că acesta este total nevinovat, iar procurorii anticorupţie nu au probe împotriva lui şi că nu este nici un denunţ împotriva prefectului, ci doar câteva convorbiri telefonice interceptate.

Silvia Tudor a mai declarat atunci că Florin Sinescu nu a comis infracţiuni, ci doar a încercat să rezolve situaţii ale comunităţilor locale.

 

 


Intră acum și în grupul de