Grupa A : Lectie de fotbal


Intră acum și în grupul de

Chelsea Londra –  Girondins Bordeaux 4 – 0

În cea de-a doua partida a grupei A, din componenta careia face parte si CFR Cluj, Chelsea a primit pe propriul teren vizita francezilor de la Girondins Bordeaux. Englezii nu si-au tradat statutul de favoriti si au început atacurile la poarta lui Rame înca din debutul întâlnirii.
Contrar cursului jocului, în minutul 10, apare prima ocazie periculoasa a partidei. Mikel greseste grav o pasa la mijlocul terenului, punându-i pe francezi pe contraatac, dar sutul lui Wendel trece putin peste poarta lui Cech. Chelsea reia atacurile, iar în minutul 14 Joe Cole îi paseaza foarte bine lui Bosingwa, acesta centreaza ideal în careu, de unde Lampard îndeplineste o simpla formalitate, trimitând cu capul, din 2 metri, în poarta francezilor. La 1-0, englezii nu renunta la initiativa si, fara a apasa pe acceleratie, ocaziile se succed în careul lui Bordeaux. Anelka trage periculos la poarta în minutul 19, pentru ca în minutul 22 mijlocasul Menegazzo sa fie aproape de un autogol. Golul doi pica, inevitabil, în minutul 30. Dupa înca o faza fixa lucrata ca la manual, „albastrii” majoreaza diferenta. Lampard este de aceasta data în rândul servantului, la finalizare aflându-se Joe Cole.
Lampard este aproape de dubla patru minute mai târziu, dar Rame reuseste sa scape cu fata curata. Prima repriza se încheie dupa o lectie de fotbal predata de londonezi. În actul secund Laurent Blanc simte ca trebuie schimbat ceva. Bordeaux devine mai ofensiva, dar în acelasi timp mai vulnerabila. Chelsea se multumeste sa paseze, singura sclipire a elevilor lui Scolari venind în minutul 64, atunci când Anelka suteaza în plasa laterala. Gol turcesc. Tabela este majorata în minutul 82 prin golul superb marcat de Malouda, pentru ca rezultatul final, 4-0, sa fie stabilit de Anelka. Astfel, Chelsea trece pe primul loc al clasamentului Grupei A, în timp ce pe locul secund se regaseste CFR Cluj, ambele echipe având trei puncte dupa prima etapa.
Au evoluat formatiile:
Chelsea: P.Cech – Bosingwa, Carvalho, Terry, A.Cole – Mikel, J. Cole (Belletti, 74), Deco (Ballack, 61), Lampard – Malouda (Kalou, 84), Anelka .
Bordeaux: Rame – Jurietti, Diawara, Planus, Placente – Diarra, Fernando (Ducasse, 75), Gouffran (Cavenaghi, 66), Gourcuff – Wendel, Chamakh (Obertan, 66).


Intră acum și în grupul de