Performante deosebite la CSTA Suceava


Intră acum și în grupul de

În perioada 19-28 august a.c., s-a desfasurat, în localitatea spaniola Lleida, Campionatul Mondial de Rachetomodelism, unde tara noastra a fost reprezentata de un lot de 8 sportivi, dintre care 4 legitimati la CSTA Suceava. „De la clubul sucevean au participat 2 juniori, Madalin Paicu si Stefan Atanasoaie, iar la categoria seniori, Andrei Morosan si Ion Catargiu si un alt sportiv, Liviu Botusan, legitimat la acelasi club, dar care nu facea parte din lot, deplasarea acestuia la competitie fiind facuta pe cont propriu”, ne-a declarat Vasile Bilius, directorul sportiv general al CSTA.

El a adaugat ca România a obtinut doua locuri I la clasa S3A, precum si locul 6 în concursul pe echipe la S4A , locul 8 la S3A si un loc 7 la clasa de modele S9A. Vasile Bilius a precizat ca „la începutul acestei luni, 6-7 septembrie, la Suceava s-a organizat o etapa de Cupa Mondiala si Cupa României la rachetomodelism”, fiind prezente, la aceste competitii, 5 echipe nationale si una internationala de la Clubul Tehnic Moscova, reprezentata de Genadie Poltasaev, doctor în stiinte ale mecanice spatiale si fost profesor al cosmonautului Dumitru Prunariu. Demn de remarcat, a subliniat Vasile Bilius, este faptul ca „sportivii suceveni au obtinut un numar de 21 de medalii, dintre care 6 de aur, 7 de argint si 4 de bronz, atât la seniori, cât si la juniori”, iar de la clubul pe care-l reprezinta s-au remarcat în mod special elevii Andrei Morosan, Andrei Albu, Stefan Atanasoaie, Paicu Madalin si Sorin Dranca.

Peste 100 de medalii obtinute de suceveni la sporturile tehnico aplicative

Vasile Bilius ne marturiseste ca, în urma acestor rezultate ale sportivilor legitimati la Clubul Sportiv Tehnic Aplicativ, elevii suceveni au reusit performanta remarcabila de a depasi 100 de medalii numai în acest an competitional, care nu s-a încheiat înca. Toate competitiile sportive tehnice aplicate, pe plan local, se desfasoara pe platoul aeroportului Salcea. Performantele deosebite ale sportivilor nostri se datoreaza si sprijinului acordat de Directia Judeteana de Sport, Primaria, Consiliul Judetean si nu în ultimul rând conducerii Aeroclubului „Grigorie Bastan”, care permite desfasurarile competitionale. Reamintim ca structura CSTA Suceava cuprinde 5 ramuri sportive: aeromodelism, rachetomodelism, navomodelism, automodelism si radioamatorism.

Pentru sectiunea rachetomodelism, a declarat Vasile Bilius, „s-a încheiat perioada competitionala, sportivii intrând în perioada de pregatire, în timp ce colegii lor de la celelalte sectii mai au activitate”, fiind vorba de radioamatorism, ultimul domeniu amintit cu frecventa aproape saptamânala. Vasile Bilius multumeste pentru prestatia deosebita si antrenorilor Ioan Botusan, Ioan Catargiu, Sorin Catana si Aurel Ungureanu. Directorul sportiv ne-a mai spus ca în aceasta perioada de debut de nou an scolar, 15 sept.-15 oct., CSTA asteapta înscrieri pentru elevii din învatamântul preuniversitar, pentru aceste sporturi tehnice aplicative, la sediul institutiei de pe strada Avram Iancu nr.1 sau contactând telefonic la numarul 0230-520753.


Intră acum și în grupul de