Onofrei : „Cred ca batalia politica ar trebui sa fie cu totul altfel”


Intră acum și în grupul de

    Orest Onofrei, fost prefect al judetului, fost subprefect, fost deputat de Suceava (toate în mandatul 2004-2008), s-a reîntors oficial în politica dupa mai bine de trei ani si jumatate de „tacere” impusa de statutul pe care l-a avut de înalt functionar public.  

    Onofrei a sustinut luni prima sa conferinta de presa dupa ce a încetat relatiile de munca cu Guvernul României, în care a abordat foarte multe subiecte, dovedind în felul acesta ca perioada de „silenzio stampa” impusa de lege a fost extrem de greu de suportat. Fostul prefect a explicat ca doreste sa revina în politica si sa dovedeasca faptul ca stie sa faca alt fel de politica decât cel ce s-a facut pâna acum. El a facut un apel la „competitorii de pe esicher” sa se abtina în a face atacuri fara noima si fara a se gândi ce lasa în urma. „Cred ca batalia politica ar trebui sa fie cu totul altfel, daca se va vrea asta. Pâna acum am asistat la un fel de … care pe care … un fel de razboi si nu de competitie”, a spus Onofrei.  

    El a atacat destul de dur clasa politica suceveana si, surprinzator, nu a facut niciun fel de diferenta între partide si nu a nominalizat la pozitiv, cum era de asteptat, partidul din care face parte acum – PD-L. „Ceea ce se întîmpla în general si, la Suceava în mod particular, între partide cred ca e departe de ceea ce înseamna anul 2008. Exista oameni si partide care ar trebui sa fie racordati la o statie de epurare, atâta mizerie reusesc sa debiteze, iar dupa altii ar trebui sa vina vidanja”, a explicat destul de pastelat fostul prefect.  

    Onofrei este de câteva saptamâni membru al PD-L Suceava, detine functia de prim-vicepresedinte si va candida pentru colegiul Suceava la Senatul României. La finele saptamânii trecute, Onofrei a încetat relatiile de munca cu Guvernul României, la solicitarea sa, fiindu-i acceptata demisia.  


Intră acum și în grupul de