Onofrei : “Cred ca batalia politica ar trebui sa fie cu totul altfel”

    Orest Onofrei, fost prefect al judetului, fost subprefect, fost deputat de Suceava (toate în mandatul 2004-2008), s-a reîntors oficial în politica dupa mai bine de trei ani si jumatate de „tacere” impusa de statutul pe care l-a avut de înalt functionar public.  

    Onofrei a sustinut luni prima sa conferinta de presa dupa ce a încetat relatiile de munca cu Guvernul României, în care a abordat foarte multe subiecte, dovedind în felul acesta ca perioada de „silenzio stampa” impusa de lege a fost extrem de greu de suportat. Fostul prefect a explicat ca doreste sa revina în politica si sa dovedeasca faptul ca stie sa faca alt fel de politica decât cel ce s-a facut pâna acum. El a facut un apel la „competitorii de pe esicher” sa se abtina în a face atacuri fara noima si fara a se gândi ce lasa în urma. „Cred ca batalia politica ar trebui sa fie cu totul altfel, daca se va vrea asta. Pâna acum am asistat la un fel de … care pe care … un fel de razboi si nu de competitie”, a spus Onofrei.  

    El a atacat destul de dur clasa politica suceveana si, surprinzator, nu a facut niciun fel de diferenta între partide si nu a nominalizat la pozitiv, cum era de asteptat, partidul din care face parte acum – PD-L. „Ceea ce se întîmpla în general si, la Suceava în mod particular, între partide cred ca e departe de ceea ce înseamna anul 2008. Exista oameni si partide care ar trebui sa fie racordati la o statie de epurare, atâta mizerie reusesc sa debiteze, iar dupa altii ar trebui sa vina vidanja”, a explicat destul de pastelat fostul prefect.  

    Onofrei este de câteva saptamâni membru al PD-L Suceava, detine functia de prim-vicepresedinte si va candida pentru colegiul Suceava la Senatul României. La finele saptamânii trecute, Onofrei a încetat relatiile de munca cu Guvernul României, la solicitarea sa, fiindu-i acceptata demisia.  

loading...