Rectorul Emeritus al USV, Adrian Graur: Simt că vreau și că pot să fiu în continuare Adrian Graur, cel pentru care USV înseamnă nu doar un simplu proiect, ci propria-i viață


Intră acum și în grupul de

Prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, care a primit, miercuri, de Ziua Universității Suceava, titlul de Rector Emeritus al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava pentru meritele sale la dezvoltarea universității sucevene a declarat că simte că poate să fie în continuare acel Adrian Graur pentru care USV înseamnă nu doar un simplu proiect, ci propria-i viață.

„Titlul pe care mi-l acordați astăzi este distincția academică pe care o primesc cu cele mai mari emoții. Sunt peste 41 de ani de când am ales să mă implic în dezvoltarea învățământului superior sucevean și în tot acest timp am căutat să ofer universității noastre cea mai mare parte din timpul și priceperea mea. Au fost ani cu reușite și nereușite, cu satisfacții și insatisfacții, dar tot timpul m-am bucurat de oameni buni care m-au însoțit în acest frumos proiect botezat USV”, a spus Adrian Graur.

El a reamintit că acest moment este cel mai emoționant, dar a recunoscut că nu este cel mai în măsură să vorbească despre sentimente, dar și-a îndemnat colegii să facă din oferirea cu generozitate a unui sfat bun, a unui cuvânt de încurajare, sau a unei aprecieri pozitive, un mod de a fi.

„Sunt sigur că într-o societate din ce în ce mai negativistă, avem nevoie de relații pozitive cu cei de lângă noi, iar comunitatea academică suceveană are resursele necesare să ofere tuturor un exemplu de bune practici în acest sens”, a spus Rectorul Emeritus Adrian Graur.

El a mulțumit pentru acest semn de recunoaștere a contribuției sale la dezvoltarea universității sucevenene, dar a subliniat că dacă mâine ar avea posibilitatea să rescrie scenariul propriei vieți, USV ar fi la fel ca și acum, familia sa.

Adrian Graur a mai spus că, cu siguranță că sunt multe lucruri care le-ar schimba, dar i-a asigurat pe colegii săi că n-ar schimba niciodată întreaga sa disponibilitate de a lucra pentru Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

„După mai bine de 40 de ani, uitându-mă în urmă, am sentimentul că totul parcă a început ieri. Simt că vreau și că pot să fiu în continuare Adrian Graur, cel pentru care USV înseamnă nu doar un simplu proiect, ci propria-i viață”, a declarat Rectorul Emeritus.

El a subliniat că titlul acordat îl onorează și îl bucură cel mai mult pentru că vine din partea celor cu care împarte, zi de zi, sentimentul frumos de a fi acasă.(T.B.)


Intră acum și în grupul de