18 colete cu țigări de aproximativ 116.000 lei, abandonate de contrabandiști la Izvoarele Sucevei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Izvoarele Sucevei au descoperit abandonate, duminică, 1 aprilie, pe raza comunei Izvoarele Sucevei, 18 colete voluminoase ce conțineau țigări provenite din contrabandă.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, baxurile au fost transportate la sediul sectorului, iar în urma inventarierii a rezultata cantitatea de 9.900 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 115.800 lei.

„Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la raspundere a acestora”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a mai arătat că tot duminică, la nivelul Sectorului P.F. Brodina, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.40, un echipaj al poliţiei de frontieră aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu a descoperit în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Ulma, două colete voluminoase cu ţigări de provenienţă ucraineană.

„Imediat, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi verificare a zonei”, a precizat Poroch-Seriţan.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.990 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 23.300 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun”, a mai spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.


Intră acum și în grupul de