Alegeri parlamentare 2008 : Dediță : „Nu putem înlocui realitatea cu minciuni cu iz de carne preparată și alcool”


Intră acum și în grupul de

Candidatul PD-L pentru un mandat de deputat în colegiul Fălticeni 5, Vasile Dediță, consideră că această campania electorală trebuie să se axeze pe dezbateri de idei și soluții și în consecință propune o modalitate de lucru care nu denaturează scopul inițial al compeției. "Chiar dacă nu am experiența unor campanii electorale susținute am convingerea că decența și bunul simț trebuie să ne călăuzeasca întreg traseul politic încă de la început, din timpul campaniei electorale până la finalul  celor patru ani de mandat.Toți candidații avem dreptul de a apela la soluții pentru a ne face cunoscuți, este firesc, dar să nu ne batem joc de cei cărora ne adresăm. Mergem în fața lor pentru a fi parteneri timp de patru ani, nu pentru interese meschine. Nu merg în Parlament pentru a-mi recupera înzecit banii investiți în timpul campaniei sau pentru a face avere. Este specific celor care s-au obișnuit să facă așa în mai multe mandate și speră să le mai meargă și de data aceasta", a declarat omul de afaceri sucevean.
Dediță sugerează contracandidaților săi să renunțe la metodele de câștigare a voturilor  specifice perioadei interbelice. "Este simplu să-ți direcționezi fondurile de campanie către soluții gen sacoșe cu alimente, țigări sau băuturi alcoolice, dar aceasta presupune costuri uriașe ce trebuie recuperate. Și în ce fel se poate recupera această investiție decât prin urmărirea unor scopuri ulterioare mai puțin ortodoxe : interese personale ce nu au nimic de a face cu cei care ne votează. Este imoral să profiți de sărăcia oamenilor cu pachete electorale care cumpără voturi ! Oamenii nu sunt naivi , nu vor crede aceste minciuni pentru că metodele le sunt cunoscute de la campaniile electorale trecute când au mers pe principiul omeniei, dar au descoperit timp de patru ani ignoranța celor pe care i-au votat ", a spus candidatul PD-L.
Potrivit lui Dediță, soluțiile de durată sunt modalitatea  de a  dialoga cu alegătorii  și de a te prezenta în întâlnirile organizate în zona arondată  colegiului. Omul de afaceri sucevean susține că contactul direct cu alegătorii, este foarte important pentru că oamenii află cu cine pot vota , de ce  votează cu acea persoană, îl cunosc personal pe candidat și îi pot adresa nemulțumirile și  nelămuririle legate de platforma program a fiecăruia  în parte. "Prefer să-i privesc pe oameni în ochi, să le strâng mâna, să-i ascult și să vorbim liber pe orice subiect. Ofer astfel posibilitate să mă cunoască și să vadă ce le propun. Ei vor alege și, de aceea, au dreptul să aleagă între mine și altcineva. Dacă nu voi fi capabil să le comunic ce vreau eu să fac pentru ei ,este vina mea. Nu se vor vota liste sau partide, ci oameni reali și soluții. Candidații au obligația de a se prezenta în fața alegătorilor cu soluții concrete, bazate pe o bună cunoaștere a zonei. Nu putem înlocui realitatea cu minciuni cu iz de carne preparată și alcool. În județul Suceava, Gheorghe Flutur le-a demonstrat contracandidaților săi că poți câștiga alegerile printr-o campanie electorală decentă, bazată pe dialogul direct cu oamenii și prin propunerea unor alternative constructive. Același lucru fac și voi face în continuare, vreau să merit votul alegătorilor  mei ", a declarat Vasile Dediță.
 


Intră acum și în grupul de