Numărul sucevenilor beneficiari ai venitului minim garantat s-a redus cu 90 la sută și sunt înregistrați 105 beneficiari. Viceprimarul Harșovschi anunță că noua legislație descurajează pe beneficiari să refuze un loc de muncă


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a salutat, miercuri, intrarea în vigoare a legii care modifică Legea venitului minim garantat și a arătat că în municipiul Suceava numărul de beneficiari este de 105, în scădere de la an la an.

„Legea privind venitul minim garantat, care încuraja nemunca, a fost modificată și încurajează munca”, a spus Harșovschi într-o conferință de presă.

El a arătat că legea va intra în vigoare la 90 de zile de la publicare și presupune că dacă până acum la trei refuzuri pentru un loc de muncă se suspenda dreptul de a primi venit minim garantat, acum la un singur refuz se suspendă pentru un an dreptul de a primi venit minim garantat.

Mai mult, legea prevede că munca sezonieră nu afectează venitul minim garantat, dar refuzul de a accepta un loc de muncă temporar duce la suspendarea dreptului de a primi venitul minim garantat.

În municipiul Suceava mai sunt 105 beneficiari ai venitului minim garantat, a spus viceprimarul care a menționat că în 2001, la apariția legii, erau 1200 de beneficiari, iar numărul acestora a scăzut astfel că în 2014 erau 145 de beneficiari, în 2015-128, în 2016-122 și în 2017-115.

„Suntem într-o scădere continuă. Cei care muncesc de obicei fac ore de muncă în folosul comunității la Direcția Domeniului Public”, a spus viceprimarul.

El a salutat această modificare legislativă și speră să fie pusă în aplicare prin norme bine puse la punct.

Modificările la legea venitului minim garantat au fost inițiate de deputatul ALDE de Suceava, Alexandru Băișanu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de