Mall-urile nou deschise au dus la creșterea numărului contractelor de muncă


Intră acum și în grupul de

Deși pentru multe județe din țară intrarea în sezonul rece înseamnă contracte de muncă încheiate, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, în luna noiembrie s-au înregistrat noi contacte individuale de muncă.

Șeful ITM Suceava, Mihai Airinei a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă că numărul de contracte de muncă înregistrate luna trecută a fost de 2.408 în timp ce a celor încetate a fost de 2.346. „Comparativ cu alte județe este o evoluție pozitivă. S-a înregistrat un spor de 1.003 contracte noi de muncă după ce Iulius Mall și Auchan au înregistrat contractele de muncă la noi, nu ca Metro, Carrefour   și Kaufland care, deși angajații sunt suceveni au înregistrat contractele la București”, a afirmat Mihai Airinei.

În schimb pentru luna decembrie, șeful ITM Suceava se așteaptă la o evoluție negativă în ceea ce privește raportul dintre contractele de muncă încheiate și cele încetate. „Pentru luna decembrie este posibil să avem o evoluție negativă. Sunt anunțate concedieri colective începând cu lunile decembrie și ianuarie”, a menționat Mihai Airinei.

În evidențele ITM Suceava, la sfârșitul lunii noiembrie erau active un număr de 129.897 contracte de muncă.    
 


Intră acum și în grupul de