Poliția Suceava: Peste 70 de sancțiuni aplicate în câteva ore în municipiul Suceava în cadrul unei acțiuni de identificare a șoferilor care conduc băuți


Intră acum și în grupul de

Peste 50 de poliţişti au acţionat pe raza municipiului Suceava, fiind constituite filtre rutiere pe toate căile de acces în oraş şi fiind efectuate controale în trafic, a anunțat Poliția Județeană Suceava care menționează că scopul principal al acțiunii fost identificarea şoferilor care conduc băuţi şi prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool.

 

Astfel, în doar câteva ore au aplicate peste 70 de sancţiuni contravenţionale şoferilor pentru diverse abateri.

Sursa citată arată că în noaptea de vineri spre sâmbătă Poliţia municipiului Suceava a organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor penale şi contravenţionale la regimul circulației rutiere, la care au fost angrenați și polițiștii secțiilor de poliție rurală din arondare și forțe ale poliției locale.

În cadrul acţiunii au fost constatate 2 infracțiuni şi au fost aplicate 71 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 37.285 lei, au fost reținute 4 permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare, dar au și fost ridicate 6 seturi de plăcuțe de înmatriculare pentru încălcarea normelor rutiere.

Poliția Suceava arată că sâmbătă la ora 03.50, o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, a oprit pentru control pe strada Grigore Alexandru Ghica, din municipiul Suceava, autoturismul condus de un localnic de 53 de ani.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și s-a deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Tot sâmbătă la ora 23.20, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Suceava a oprit pentru control pe strada Luceafărului din localitate, autoturismul condus de un localnic de 26 de ani.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.(N.B.)


Intră acum și în grupul de