Compania de Drumuri susține că podul de la Milișăuți de pe DN 2H ar putea fi redeschis traficului în aproximativ două săptămâni


Intră acum și în grupul de

 Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) apreciază că podul de la Milișăuți închis în vara acestui an după ce a fost afectat de viitura de pe râul Suceava ar putea fi redeschis traficului rutier peste două săptămâni după ce se finalizează lucrările de reparații.

Potrivit CNAIR și în actualele condiții meteorologice vitrege se continuă lucrările la podul de la Milișăuți. „Se fac lucrări la deschiderea 6 unde s-a finalizat turnarea șapei de beton și urmează montarea hidroizolației, iar la deschiderea 7 urmează turnarea șapei de beton. În prezent se mai lucrează și la trotuarele ambelor deschideri. Dacă condițiile meteorologice vor fi favorabile, se va așterne covorul asfaltic se vor finaliza lucrările în aproximativ 2 săptămâni”, arată CNAIR.

Lucrările de reparații au început în data de 23 iulie și ar fi trebuit să se încheie în 21 de săptămâni, respectiv în 11 decembrie.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a emis ordinul nr. 2/19319, din 20 iulie 2018, pentru  începerea a lucrărilor la podul de la Milișăuți,  cu data de luni, 23 iulie 2018, cu o durată de execuție de 21 săptămâni.

Autorizația de construcție privind „executarea lucrărilor de intervenție în primă urgență pentru refacerea podului de pe  DN 2 H km 4+776, peste râul Suceava, la Milișăuți” a fost atribuită firmei  care a câștigat licitația, SC Geiger Transilvania SRL din Sibiu, cu care s-a încheiat contractul, nefiind depuse contestații în urma licitației.

În urma ploilor abundente și a creșterii nivelului apelor râului Suceava, unul dintre pilonii podului de la Milisauti a fost afectat, în carosabil au apărut fisuri, astfel că  traficul pe DN2H a fost întrerupt, circulația fiind dirijata pe rute alternative.

Pentru podul de la  Milișăuți, de pe DN 2H, imediat după producerea avariei, a fost întocmită  documentația de constatare a acesteia  și înaintată către DRDP Iași, care a realizat demersurile pentru execuția lucrărilor în regim de urgență. (N.B.)

Sursa foto: CNAIR


Intră acum și în grupul de