Fotbal : Gigi Becali și-a revenit financiar. Câștigă 600.000 de euro pe lună din dobândă!


Intră acum și în grupul de

Transferul căpitanului Stelei, Mirel Rădoi, a fost văzut de mulți și ca un balon de oxigen pentru finanțele unui patron foarte strâmtorat, Gigi Becali. Cele șase milioane de euro primite în schimbul fundașului veneau ca o salvare pentru acesta, care fusese puternic lovit în a doua jumătate a lui 2008 de către criza financiară.

Becali și-ar fi revenit financiar și fără cele șase milioane de euro de la șeicii de la Al-Hilal, din care au fost deja virați în conturile Stelei 2 milioane. Omul de afaceri a avut venituri considerabile înainte de Revelion, iar din banii pe care-i are în bancă primește numai din dobândă 20.000 de euro pe zi.

Responsabile pentru redresarea financiară a lui Gigi Becali sunt trei elemente, care i-au adus în conturi, în doar trei săptămâni, nu mai puțin de 72 de milioane de euro! Aflat într-o situație foarte delicată, Becali a reușit, în sfârșit, să vândă un teren în nordul Bucureștiului. Mai mult, refuzul Băncii Naționale a României de a-i da dreptul de a-și înființa o bancă, i-a adus lui Becali înapoi în buzunare banii pe care îi depusese drept garanție. Și, nu în ultimul rând, exact la timp, au sosit și banii de la UEFA pentru prezența Stelei în grupele Ligii Campionilor.

Primul semn bun pe care l-a primit Becali a venit de la o companie internațională foarte cunoscută. McDonalds a fost cea care l-a scăpat pe finanțatorul Stelei de unul din terenurile din Pipera, care de curând păreau mai de grabă pietre de moară, nu proprietăți. Tranzacția i-a adus latifundiarului 30 de milioane de euro și acesta deja începea să se liniștească.
Repede, a mai venit o veste bună. BNR i-a returnat acestuia, atunci când poate nici nu se mai aștepta, cele 33 de milioane de euro pe care le depusese drept garanție pentru banca pe care intenționa să o înființeze. "Din moment ce i-au respins proiectul, i-au dat înapoi și banii. Vreo 33 de milioane de euro", a confirmat președintele LPF informația privind banii veniți de la BNR.

Având, deja 63 de milioane de euro bani lichizi, Gigi Becali a mai primit o veste bună și de la UEFA. Forul fotbalistic european a virat în conturile clubului banii pentru participarea din acest an în grupele Champions League, încă 7 milioane pentru patron. Deși nu sunt toți banii pe care Steaua îi va primi în urma participării din acest an în Ligă, restul venind după disputarea finalei de pe Stadio Olimpico din Roma, Becali poate sta acum liniștit deoarece a depășit, cel puțin pentru moment, criza de lichidități.

Cu 72 de milioane de euro în bancă, Becali se bucură, acum de dobânda care este cu adevărat impresionantă. La o dobândă de 10% pe an, el va primi câte 600.000 de euro în fiecare lună doar pentru că ține banii respectivi în bancă. Omul de afaceri câștigă, deci, în acest moment, câte 20.000 de euro în fiecare zi fără să trebuie să facă vreun efort.

“M-am plictisit să fac milioane. Decât asta, mai bine mă reapuc să cresc oi”, a declarat patronul stelist, scăpat din menghina datoriilor.
Gigi Becali nu mai reușise, conform gsp.ro, să vândă nici un teren din luna septembrie a anului trecut! Nu este de mirare, deci, că banii se împuținaseră între timp pentru acesta. În lunile care au trecut de la începutul toamnei, prețul terenurilor în acea zonă a scăzut foarte mult, cu 50%. Astfel, deși Becali a vândut companiei McDonalds terenul respectiv în mare pierdere față de ce ar fi putut câștiga în vară, se poate considera scăpat, pentru o bună perioadă, de grija banilor.
 


Intră acum și în grupul de