Comisia Europeană decontează aproape 10 milioane de euro Spitalului Județean de Urgență Suceava pentru investițiile făcute în ultimii patru ani. Rîmbu:Vom folosi banii pentru dotarea noului Ambulatoriu Integrat și pentru înființarea Compartimentului de Chirurgie Plastică şi Arşi


Intră acum și în grupul de

Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava i s-a aprobat de către Comisia Europeană cererea de rambursare a sumelor cheltuite pentru derularea unor investiţii realizate în perioada 2014-2018, fonduri care au fost alocate din resursele proprii ale unităţii, din bugetul Consiliului Judeţean Suceava, al Primăriei Suceava şi al Ministerului Sănătăţii.

Managerul SJU Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, joi, că la sfârşitul lunii decembrie 2018 a fost virată din fonduri europene în contul spitalului  suma de 44,8 milioane de lei, finanţarea realizându-se prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

El a explicat că în cadrul POR s-a realizat o măsură prin care se pot deconta investiţii realizate din fonduri naţionale şi locale în domeniul sănătăţii şi infrastructurii şi în aceste condiţii SJU Suceava a depus cerere de finanţare pe această măsură.

Rîmbu a precizat că din suma totală rambursată prin programul amintit, 26,2 milioane de lei sunt destinate SJU Suceava, care este principalul finanțator al investițiilor realizate de spital pe linia urgenţelor şi ambulatoriului în perioada 2014-2018 , iar şapte milioane de lei au fost returnate Consiliului Județean Suceava, alte 2,3 milioane de lei au fost returnate Primăriei și Consiliului Local Suceava și 9,3 milioane de lei au fost returnate Ministerului Sănătății, sumele returnate reprezentând contribuţia autorităţilor judeţene, locale şi MS la realizarea acestor investiţii.

“Suntem foarte mulţumiţi pentru sumele recuperate până acum, care vor fi folosite pentru proiectele prioritare ale spitalului”, a subliniat Rîmbu.

Managerul SJU Suceava a mai spus că va solicita atât Consiliului Judeţean Suceava, Primăriei Suceava, dar şi Ministerului Sănătăţii să realoce spitalului sumele returnate de spital, care să fie utilizate cu prioritate pentru dotarea clădirii noului ambulatoriu al unităţii spitaliceşti, aflată în faza de execuţie, precum şi pentru înfiinţarea Compartimentului de Chirurgie Plastică şi Arşi.

El a subliniat că SJU Suceava are deja întocmit un studiu de fezabilitate pentru Compartimentul de Chirurgie Plastică şi Arşi şi va solicita Ministerului Sănătăţii finanţare pentru realizarea acestei investiţii.

Rîmbu a arătat că spaţiul în care ar urma să funcţioneze acest compartiment va fi construit în zona nordică a Corpului E al spitalului, prin supraetajare.

El a menţionat că după alocarea acestor fonduri, se vor declanşa procedurile în vederea construirii spaţiului pentru Compartimentul de Chirurgie Plastică şi Arşi.

Managerul SJU Suceava a arătat că respectivul compartiment ar urma să aibă 15 paturi, o sală de operaţie proprie, precum şi două saloane speciale pentru marii arşi.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de