Consilierii locali din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului au votat în unanimitate ca cele trei stațiuni să se unească pentru dezvoltarea turismului. Flutur: Dorim să le promovăm sub un brand unitar al Bucovinei, să vindem pachete turistice integrate în toate cele trei stațiuni


Intră acum și în grupul de

Stațiunile turistice de interes național din județul Suceava, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului au decis, luni, să se unească și să înființeze împreună cu Consiliul Județean Suceava Organismul de Management al Destinației pentru a se promova ca un întreg sub brandul Bucovina.

Consilierii locali din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei au votat, luni, în unanimitate, să împuternicea primarii celor trei orașe să elaboreze proiectul de stat și parteneriatul cu CJ Suceava pe un proiect de Organism Management al Destinației conform OUG 15/2017.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, inițiatorul acestui proiect de promovare turistică a spus că în ajunul Zilei Unirii, stațiunile turistice de interes național din Bucovina s-au unit prin votul unanim al consilierilor locali din cele două municipii, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, și orașul Gura Humorului și au împuternicit primarii să facă proiectul de Statut și parteneriatul cu Consiliul Județean Suceava pe acest proiect de Organism Management al Destinației conform OUG 15/2017.

„Dorința noastră e să unim toate forțele sub un concept integrat de dezvoltare inteligentă a turismului în Bucovina. Suntem deschiși și către celelalte localități turistice din județul Suceava care doresc să intre în această structură. Dorim să promovăm sub un brand unitar al Bucovinei să vindem pachete turistice integrate, în toate cele trei stațiuni”, a declarat Flutur.

El a menționat că acest organism va atrage mediul privat, agenți economici, operatori în turism.

„Va avea o structură de conducere, un statut, un regulament și va avea personalitate juridică”, a declarat Flutur.

Potrivit acestuia, una din intenții este ca inclusiv transportul public să fie făcut în comun între cele trei stațiuni astfel încât atât pe calea ferată cât și auto, între stațiuni, biletele de călătorie să fie comune pentru întreaga zonă.

„Cele trei stațiuni vor fi văzute ca un întreg și ne propunem să punem în valoare toate formele de turism din zonă care pot deveni complementare pentru cele trei stațiuni. Ne leagă domeniul schiabil- județul Suceava are peste 16 km de pârtii de schi- ne leagă parcurile și rezervațiile naturale, ne leagă monumentele UNESCO, ne leagă satele tradiționale bucovinene, gastronomia, mozaicul multietnic și multicultural și pe distanță de 50 de kilometri poți beneficia de aproape toate formele de turism”, a conchis Gheorghe Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de