Informare meteo de ninsori și strat nou de zăpadă și răcire accentuată a vremii, dar și cod galben de viscol în zona de munte a județului Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, o informare meteo valabilă de vineri după amiaza până sâmbătă după amiaza de ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată, dar  și un cod galben de viscol în zona de munte a județului Suceava.

Astfel, de vineri la ora 14 pânâ sâmbătă la ora 16 se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45…55 km/h. Local se va forma ghețuș.

 Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale.

 Meteorologii notează că vremea se va menține rece până luni (25 februarie).

Totodată, de vineri la ora 16 până sâmbătă la ora 16 a fost emis un cod galben de viscol în zona de munte inclusiv a județului Suceava.

Astfel, în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.(N.B.)