Șeful CNAIR, Narcis Neaga, neagă la Suceava datele oficiale ale companiei privind alocările insuficiente pentru DN 18. CNAIR anunța din octombrie că lucrările la DN 18 se vor prelungi până în 2019 din cauză că alocările financiare au fost insuficiente


Intră acum și în grupul de

Șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CANIR), Narcis Neaga, a negat, vineri, pe șantierul șoselei de centură a Sucevei că ar fi fost probleme în asigurarea finanțării pentru lucrările la drumurile naționale, fiind contrazis chiar de datele oficiale oferite de CNAIR pe site-ul companiei.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost întrebat, vineri, la vizita pe șantierul șoselei de centură despre posibilitatea amânării lucrărilor în condițiile în care și la DN 18 lucrează aceeași firmă care nu a terminat la termen lucrările din cauza fondurilor insuficiente.

Cuc a spus că firma este destul de puternică și că lucrează și pe DN 18 și a recunoscut că au rămas plăți restante din 2018 pe care nu le poate achita pentru că nu este promulgat bugetul pentru anul 2019. „Au rămas niște plăți restante care vor fi reglementate în momentul în care președintele României va înțelege să aprobe și bugetul pentru că blocarea bugetului generează o întârziere la plată a constructorilor serioși români care își fac treaba și care se ocupă se investiții serioase pentru comunități locale”, a spus Cuc.

El a spus că firma de construcții a depus facturile undeva la sfârșitul lunii noiembrie începutul lunii decembrie, iar conform contractului plata se face în 60 de zile și că nu sunt bani pentru că bugetul pentru 2019 nu este aprobat.

Când a fost întrebat dacă plata nu este aferentă anului 2018 și nu are legătură cu bugetul pentru 2019, ministrul a evitat răspunsul.

„Noi banii îi avem, pentru că anul acesta avem un buget extraordinar de generos, nu numai pentru obiectivele de investiții ci și pentru partea curentă de întreținere de drumuri naționale”, a spus Cuc.

Întrebat de ce nu au fost fonduri suficiente pentru lucrările la DN 18 în condițiile în care premierul Viorica Dăncilă a dat asigurări că prin rectificarea bugetară din toamna anului trecut se asigură integral finanțarea pentru lucrările la acest drum, ministrul a spus că ei transmit datele pe care le primesc de la companie și de la antreprenori și l-a întrebat pe directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, care este situația.

Neaga a susținut că niciodată nu a declarat că sunt bani insuficienți pe drumuri naționale.

Astfel, directorul general al CNAIR a contrazis informațiile oficiale prezentate de companie pe site.

Conform contractului, lucrările la DN 18 trebuiau finalizate în 17 septembrie 2018 pentru un tronson și în 22 august 2018 pentru celălalt tronson.

Ulterior, în luna septembrie 2018, CNAIR a anunțat că termenul de finalizare este decembrie 2018, termen care nu a fost respectat.(T.B.)


Intră acum și în grupul de