Flutur: Spitalul Suceava începe să devină un spital regional, la fel ca aeroportul sau ca universitatea. Noi, Bucovina, căpătăm caracter regional, chiar dacă mai greu vrea Bucureștiul lucrul acesta


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, la deschiderea primului Simpozion regional multidisciplinar de tehnici endovasculare care este organizat la Suceava, că Spitalul Județean de Urgență Suceava începe să devină un spital regional, la fel ca aerportul sau universitatea.

„Vorbim de caracterul regional. Este și internațional și regional. De multe ori oamenii ne întreabă când se fac regiunile. Să știți că varianta asta, să-ți dea cineva, ne-am cam săturat de ea. Poți crea un caracter regional dacă îți iei singur”, a spus Flutur.

El a arătat că Spitalul Suceava începe să devină un spital regional în cifre, precizând că dacă în urmă cu 10 ani la ambulatoriul integrat erau 47.000 de pacienți anual, astăzi sunt 200.000 de pacienți anual și că în ceea ce privește numărul de intervenții chirurgicale  în 2009 se operau 7000 de pacienți, iar astăzi 14.500.

„Asta înseamnă adresabilitate extinsă. Uite așa Spitalul Suceava devine spital regional”, a spus Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava și-a exprimat speranța încheierii unui acord între casele de sănătate din România, Ucraina și Republica Moldova pentru a putea beneficia de tratament în spitalul de la Suceava și cei din zona Cernăuți, dar și cei din partea de nord a Republicii Moldova.

„Aș face o comparație cu aeroportul: În 2016 avea 45.000 de pasageri pe an, iar anul trecut am terminat cu 350.000 de pasageri. Aproape 20 la sută dintre pasageri sunt din Ucraina și Republica Moldova. Aeroportul a devenit regional”, a spus președintele Flutur.

El a mai arătat că și dacă Universitatea merge în continuare la fel ca până acum capată un caracter regional mai ales că are colaborări cu Universitate din Cernăuți și are studenți și din Ucraina și Republica Moldova.

„Noi, Bucovina, căpătăm caracter regional, chiar dacă mai greu vrea Bucureștiul lucrul acesta”, a spus Flutur.

El a subliniat că prin munca personalului medical din SJU Suceava, acest sputal capătă caracter regional.

Gheorghe Flutur a mai spus că CJ Suceava împreună cu SJU Suceava au lansat un program nou de investiții de 34 de milioane de euro care includ finalizarea ambulatoriului integrat modern, cu internări de zi, dar și în extinderea blocului operator, înființarea secției de arși, realizarea unui heliport, construcția unui bloc de locuințe pentru medici, dar și pregătirea înființării unui spital de copii.

„Investițiile continuă”, a spus Flutur.

El a amintit că în ceea ce privește radiologia intervențională a  fost pionerat la Spitalul Județean Suceava și că a fost alături și că administrația județeană va fi în continuare partener.(T.B.)


Intră acum și în grupul de