Distanţa între Vatra Dornei şi Bucureşti va fi scurtată cu 110 km


Intră acum și în grupul de

Contractul de finanţare a proiectului de modernizare a drumului judeţean Vatra Dornei-Şaru Dornei-Panaci-Bilbor, prin Programul Operaţional Regional (POR), a fost semnat vineri la Suceava, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Răzvan Murgeanu şi a preşedintelui Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE), Constantin Apostol.

Răzvan Murgeanu a declarat că acest proiect vizează reabilitarea a 22 km din drumul judeţean DJ 174, care face legătura între municipiul Vatra Dornei şi comuna Panaci, investiţia ridicându-se la 8,4 milioane de euro. Oficialul guvernamental a arătat că Axa 2 este pe cale de fi închisă, proiectele fiind accesate aproape în întregime, subliniind însă că urmează perioada cea mai grea, respectiv cea a implementării.. „Aşa cum se mişcă Consiliul Judeţean, cu echipa pe care o are, în curând nu vor mai rămâne fonduri europene de luat, pentru că o să le ia Suceava pe toate. Aceasta este, într-adevăr, muncă în folosul comunităţii, acesta este ţelul nostru, ca lucrurile să fie îmbunătăţite”, a evidenţiat secretarul de stat.

La rândul său, şeful ADRNE, Constantin Apostol, a apreciat modul de lucru al autorităţilor sucevene, subliniind că primăriile din judeţ şi Consiliul Judeţean nu s-au remarcat doar la Axa 2 „Infrastructură rutieră”, ci şi pe proiectele POR turistice, sociale, învăţământ şi de sănătate, acestea urmând a fi semnate în perioada care urmează. „Se dovedeşte, încă o dată, că am depăşit acea etapă în care ne plângeam că suntem săraci în această Regiune şi că trebuie să fim ajutaţi. Am învăţat să ne ajutăm singuri şi să folosim oportunităţile care ni se oferă, în speţă fondurile europene, dar nu numai”, a ţinut să precizeze Constantin Apostol.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a scos în evidenţă faptul că acesta este cel de al cincilea contract semnat în ultima lună pe Axa 2, toate documentaţiile în cauză însemnând, pe 90 km de drumuri judeţene, investiţii de 30 de milioane de euro. Şeful deliberativului judeţean a arătat că în ceea ce priveşte primele 4 proiecte de modernizare a drumurilor judeţene, au fost demarate deja procedurile de licitaţie în vederea desemnării executanţilor, lucrările putând demara cel târziu la începutul lui iunie. Totodată, Flutur a ţinut să evidenţieze că materializarea proiectului de modernizarea a drumului judeţean Vatra Dornei-Şaru Dornei-Panaci-Bilbor va însemna o legătură imediată cu judeţul Harghita, precum şi scurtarea distanţei dintre Vatra Dorni şi Bucureşti cu circa 110 km. „Astăzi (3 aprilie a.c.) scurtăm distanţa Vatra Dornei-Bucureşti cu 110 km”, a subliniat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de