Programul „Paştele în Bucovina” – un succes care a relansat turismul zonal


Intră acum și în grupul de

Şeful deliberativului judeţean sucevean, Gheorghe Flutur, a apreciat joi că programul „Paştele în Bucovina” a fost un succes care a relansat turismul în zonă. „Aceste evenimente au dat startul relansării turismului în Bucovina. O recunosc proprietarii de pensiuni şi asociaţiile de turism”, a spus Flutur. El a arătat că în perioada 17-21 aprilie, între 25.000 şi 28.000 de turişti şi-au petrecut Sărbătorile Pascale în Bucovina, potrivit estimărilor făcute de asociaţiile de turism şi de structura ce monitorizează această activitate din judeţ. Flutur a precizat că foarte mulţi dintre cei care au ales să-şi petreacă Paştele în Bucovina au venit la prieteni, rude sau cunoştinţe, turiştii străini din Germania, Austria, Grecia, Elveţia sau Spania reprezentând un procent de 15 la sută, iar cele mai solicitate destinaţii au fost Suceviţa, Gura Humorului, Vama şi Putna.

Preşedintele CJ Suceava a ţinut să sublinieze că brand-ul turistic Bucovina reprezintă un turism aparte, tradiţional, original, cu gastronomie specială, cu o parte culturală deosebită, dar şi cu participarea comunităţilor locale. „Administraţiile publice locale trebuie să aibă de acum un comportament de gazdă permanentă, să facă turiştii să revină”, a spus şeful administraţiei judeţene sucevene.

În ceea ce priveşte acuzele aduse în special legate de aducerea Luminii Sfinte de la Mormântul Sfânt, Flutur a spus că sunt „răutăţi şi interpretări” sau „speculaţii răutăcioase”, unele dintre acestea „poate din invidie”, reamintind că Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen Suceveanul a transmis o scrisoare Patriarhului Ierusalimului, în care menţiona că din delegaţia care va aduce Lumina Sfântă la Suceava va fi şi preşedintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a mai precizat că cheltuielile CJ Suceava pentru programul „Paştele în Bucovina” s-au situat la mai puţin de 100.000 de lei.


Intră acum și în grupul de