Suceveanul care a salvat de la înec un pensionar italian, sprijinit să-şi deschidă în ţară propria afacere


Intră acum și în grupul de

Suceveanul care în decembrie 2008 a salvat de la înec un pensionar italian se va întâlni vineri la Suceava cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, pentru a discuta despre posibilităţile de accesare a unor fonduri, în vederea deschiderii unei afaceri în domeniul construcţiilor.

Mihai Nastiuc Ceghe, în vârstă de 37 de ani, din comuna suceveană Baia, a salvat viaţa pensionarului Romano Santilli, în vârstă de 76 de ani, care risca să moară înecat, după ce maşina sa a fost surprinsă de ape într-un pasaj subteran inundat. Gestul românului a fost apreciat de presa italiană, iar primarul Romei, Gianni Alemanno, l-a premiat pentru fapta sa.

Ceghe a declarat joi, într-o conferinţă de presă, organizată la Consiliul Judeţean Suceava, că doreşte să se întoarcă în ţară pentru a-şi deschide o firmă de construcţii. „Cred că toţi românii care stau afară vor să se întoarcă. Când am plecat, nu era un sprijin, dar văd că în România începe să se mai îmbunătăţească situaţia”, a spus Ceghe, menţionând că doreşte să deschidă o firmă în România, împreună cu ceilalţi români cu care lucrează, ei absolvind cursuri de construcţii în Italia.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, la rândul său, că doreşte să ofere sprijin acestuia pentru a-şi deschide o afacere în judeţ. „Vrem să-l îndrumăm să obţină fonduri pe programe europene”, a spus Flutur, precizând că Ceghe urmează să se întâlnească cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, care vine la Suceava, pentru a discuta despre posibilităţile de accesare a unor fonduri în vederea deschiderii unei afaceri în domeniul construcţiilor.


Intră acum și în grupul de