Heliportul de pe Spitalul Județean Suceava va fi realizat de o asociere de trei firme. Lucrarea ar urma să fie finalizată la sfârșitul anului viitor


Intră acum și în grupul de

Contractul pentru realizarea lucrărilor de execuţie a heliportului Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, investiţie de 5,81 de milioane de lei, a fost semnat în cursul săptămânii trecute, termenul de finalizare fiind prevăzut pentru data de 31 decembrie 2020.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, marţi, că asocierea de firme formată din Loial Impex SRL Suceava, care este lider de asociere, ABC Development Aviation SRL București și Geiger Transilvania SRL Cristești Mureș, a câştigat licitaţia privind execuţia lucrărilor de realizare a heliportului unităţii spitaliceşti sucevene, iar contractul a fost semnat în data de 3 septembrie 2019.

Rîmbu a spus că termenul de execuţie al investiţiei este de 15 luni arătând că heliportul va fi construit pe terasa spitalului.

El a subliniat că prin construcţia heliportului va fi asigurată infrastructura de transport pe cale aeriană a pacienţilor în cazul urgenţelor majore, ceea ce va permite micşorarea  timpului de intervenţie al echipajului medical, precum şi îmbunătăţirea accesului pacienţilor la serviciile medicale.

“Se evită aglomerarea din traficul rutier și blocajele provocate de accidentele rutiere, inundații sau înzăpeziri pentru deplasarea la locul intervenției, crește gradul de disponibilitate a serviciilor medicale, printr-o mai bună acoperire a teritoriului și asigurăm disponibilitatea de executare a misiunilor aeromedicale 24 de ore din 24”, a explicat Rîmbu.

Managerul SJU Suceava a arătat că preocuparea permanentă a managementului unităţii spitaliceşti este de a organiza cât mai bine serviciile medicale, de a moderniza şi dota spitalul, astfel încât actul medical să fie la standarde de calitate şi de eficienţă, la fel ca în spitalele din Comunitatea Europeană.

Rîmbu a precizat că o altă investiţie care se află în derulare la SJU Suceava, în valoare de 25,39 milioane de lei, vizează realizarea a patru noi săli de operaţie prin supraînălţarea cu un etaj a corpului D al unităţii, lucrările de execuţie urmând să fie finalizate în data de 30 iunie 2020.

El a menţionat că extinderea Blocului Operator cu patru săli de operaţie este determinată atât de creşterea constantă a numărului de intervenţii chirurgicale în spitalul sucevean, cât şi de necesitatea asigurării unor spaţii mai generoase pentru sălile de operaţii destinate intervenţiilor din specialităţile neurochirurgie, ortopedie, chirurgie vasculară sau cardiologie intervenţională. 

Managerul SJU Suceava a mai spus că aceste lucrări sunt realizate de patru firme din Iași – Conest SA, Dacorum Grup SRL, Clima Therm Center T SRL și Sam Concept SRL.

El a reamintit că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava se mai află în derulare lucrările de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă, investiţia, în valoare de 4,9 milioane de lei, urmând să fie finalizată în prima jumătate a lunii ianuarie 2020.

Rîmbu a explicat că spitalul urmează să aibă sursă proprie de alimentare cu apă, prin realizarea unor puțuri de mare adâncime, prevăzute cu pompe submersibile, staţii de pompare a apei, rezervor de acumulare a apei, precum şi un grup electrogen de avarie.


Intră acum și în grupul de