Bătrân naiv, „uşurat” de un plic cu 260 milioane de lei vechi


Intră acum și în grupul de

Naivitatea l-a costat aproape 270 de milioane de lei vechi pe un bătrân din Dorna. Potrivit IPJ Suceava Ieri la ora 13.31, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras din locuinţă lui K. Ştefan, de 85 ani din localitate, suma de 26.900 lei.

Cu ocazia cercetărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că K. Ştefan în jurul orelor 13.00, se deplasa pe strada Unirii din localitate, moment în care a fost acostat de două persoane necunoscute care circulau cu un autoturism.

Cele două persoane au intrat în vorbă cu victima, căruia i-au spus că a câştigat un premiu, iar acesta i-a invitat în casă şi le-a plătit suma de 250 lei (contravaloarea premiului) dintr-un plic în care mai avea bani. Unul dintre autori a solicitat să meargă la toaletă, care era situată în curte, şi a fost îndrumat de K. Ştefan, iar cel de-al doilea a rămas în locuinţă.

La circa 20 de minute după plecarea celor doi autori, K. Ştefan a verificat existenţa banilor, dar a constatat că i-a fost sustras plicul cu suma de 26.900 lei. Poliţiştii desfăşoară cercetări pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

„Recomandăm tuturor cetăţenilor, mai ales celor în vârstă, să evite orice contact cu persoane pe care nu le cunosc, să nu îi invite acasă, pentru a evita riscul de a deveni victime ale acestor gen de infracţiuni. Totodată, recomandăm persoanelor care intră în contact cu astfel de persoane să reţină cât mai multe date despre ele -trăsături fizice, cu ce tip de autoturism se deplasează şi numărul de înmatriculare şi să anunţe în cel mai scurt timp poliţia”, precizează IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de