Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur: Un proiect cu finanțare europeană de modernizare a Vămii Siret este blocat din 2015. Luni merg la Ministerul Finanțelor să deblocăm proiectul. Vama Siret e una dintre cele mai aglomerate din țară, tranzitată anual de peste 600.000 de autovehicule

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inițiat, joi, o întâlnire cu privire la situația Punctului Vamal Siret, iar la discuții au participat Dan Nechifor directorul Direcției Regionale de Finanțe Iași și Toader Ciornei șeful Punctului Vamal Siret.

Din discuții a rezultat faptul că există depus un proiect de modernizare a Punctului Vamal Siret, pe Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), în valoare de 15 milioane euro, proiect care este blocat din 2015, din care cofinanțarea este în valoare de aproximativ 5 milioane euro, restul fiind bani europeni nerambursabili.

„Doresc să fac demersuri către Ministerul Finanțelor Publice în vederea deblocării și cuprinderii sursei de cofinanțare în bugetul anului 2020. Este necesară emiterea unei hotărâri de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici ai acestei investiții”, a spus  Flutur.

Președintele CJ Suceava a explicat că în proiectul de modernizare este prevăzut un tunel de scanare, un scaner mobil care în 12 ore poate procesa 300 de camioane față de 80 cât se controlează astăzi.

„Aceasta ar duce la reducerea timpului de așteptare în punctul vamal care este unul dintre cele mai aglomerate din țară. Pe aici tranzitează anual circa 600.000 de autovehicule  dintre care 100.000 camioane”, a spus Flutur.

El a mai declarat că are în vedere să solicite urgentarea acestui proiect și prin prisma construirii autostrăzii A7 Siret – Suceava – București, când va crește traficul, fiind absolut necesar să existe un punct vamal modern, precizând că luni va fi la Ministerul de Finanțe cu această propunere.

loading...