Juristul Laura Morar și consilierul local liberal Daniel Prorociuc, noii subprefecți de Suceava. Moraru a fost susținută de PMP Suceava, iar Prorociuc de PNL


Intră acum și în grupul de

Noii subprefecți ai județului Suceava sunt juristul Laura Morar, susținută de PMP Suceava și consilierul local PNL Daniel Prorociuc, potrivit unor surse guvernamentale.

Potrivit unui comunicat al PMP Suceava, „legalitatea și bunul mers a activităților ce cad în sarcina Instituției Prefectului” au fost două elemente cheie în alegerea organizației privind acordarea acestui vot de încredere pentru Laura Morar.

„Principalele considerente care au cântărit în luarea deciziei de susținere sunt vasta experiență a domniei sale în ceea ce înseamnă probleme de natură juridică, chestiuni legate de coordonarea anumitor proiecte sau de elaborare a unor strategii de dezvoltare durabilă”, arată sursa citată.

 Laura Morar are 39 ani, este căsătorită și are un copil.

Ea este licențiată în Drept și Știinte Administrative (București, promoția 2003) și Limbi și Literaturi Străine – limba engleză principal (București, promoția 2004). A urmat un masterat în traducere, interpretariat și tehnica documentării și cercetării terminologice și cursuri postuniversitare de Drept Comunitar European.

Laura Morar a obținut mai multe de specializări cu certificare națională (CNFPA): Manager Proiect, Expert Accesare Fonduri Europene, Formator, Expert Achiziții Publice, precum și specializări cu certificare internațională în domeniul comunicării: NLP Practitioner, Master NLP Practitioner si LAB Profile Practitioner.

Noul subprefect de Suceava și-a început cariera în 2004, la București, în cadrul departamentului juridic și administrativ al unui reputat fond de investiții.

Ulterior, a coordonat proiecte de recrutare și audit de resurse umane în cadrul unei companii de head-hunting și executive search.

Înainte de a se reîntoarce în Suceava, a fost membru activ al echipei unuia dintre cei mai mari organizatori de conferințe și evenimente de business din sud-estul Europei. 

Din 2007, în Suceava, în cadrul unei companii de consultanță pentru afaceri și management, ca Manager de Proiect, a elaborat, administrat și implementat mai mult de 30 de proiecte cu finanțare europeană pentru autorități publice și entități private.

Lector asociat în mai multe proiecte, a elaborat și susținut cursuri pe diverse teme pentru cursanți din zona publică sau privată. În calitate de Director de Proiect, a coordonat și participat activ la elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală 2014-2020 pentru Grupul de Acțiune Locală “Sucevița-Putna”.

Din anul 2017, ocupă funcția de consilier principal în cadrul autorității publice a Municipiului Suceava, fapt ce dovedește abilitățile sale de analizare a activităților desfășurate de serviciile publice.

„Considerăm că experiența ca jurist, tipurile de activități desfășurate până acum pe parcursul profesional și studiile de specialitate o recomandă pe deplin pe doamna Laura Morar pentru poziția de subprefect al Județului Suceava și avem convingerea că domnia sa va îndeplini cu brio atribuțiile funcției iar expertiza dumneaei va constitui un aport pozitiv pentru Instituția Prefectului”, susține PMP Suceava.

Consilierul local sucevean, Daniel Prorociuc este propunerea Organizației municipale a PNL Suceava pentru a ocupa o funcție de subprefect al județului.

Daniel Prorociuc este absolvent al Facultății de Economie şi Administrarea Afacerilor, secţia Marketing din cadrul Universității “Al.I.Cuza”, Iaşi, România și deține o diplomă de Masterat în Publicitate şi Reclamă, la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice “David Ogilvy”, din cadrul SNSPA (Școala Națională de Studii Politice și Administrative) Bucureşti.

Prorociuc este membru al PNL Suceava din anul 2009 și a deținut funcțiile de membru în Biroul politic local, membru în Biroul politic județean, purtător de cuvânt, fiind în momentul de față vicepreședinte pe probleme de comunicare în cadrul organizației municipale.

În mandatul de consilier local s-a făcut remarcat ca un susținător al mișcării de tineret din Suceava fiind inițiator al înființării Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Suceava, precum și a Consiliului consultativ pe probleme de tineret de pe lângă Consiliul Local Suceava.


Intră acum și în grupul de