Mazda indisponibilizată de frontierişti până la plata unei amenzi pentru contrabandă cu ţigări


Intră acum și în grupul de

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Suceava au executat un număr de 20 misiuni şi acţiuni specifice proprii. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, subcomisarul Ilie Poroch- Seriţan prin Punctele de Trecere a Frontierei au trecut 21.963 cetăţeni români cu 7.464 mijloace de transport, 25.134 cetăţeni străini cu 6.465 mijloace de transport, nu s-a permis intrarea în ţară a 12 cetăţeni străini şi ieşirea unui număr de 13 români cu nereguli în documente de călătorie.

De asemenea au fost descoperite şi reţinute în vederea confiscării ţigări în valoare de 14.860 lei şi au fost aplicate un număr de 23 amenzi contravenţionale în valoare de 14.064 lei.

Subcomisarul Poroch a exemplificat cu un caz înregistrat duminică, la P.T.F. Siret, unde s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca „Mazda”, cetăţeana ucraineană I. Ganna, în vârstă de 37 de ani.
După controlul documentelor de călătorie s-a trecut la verificarea mijlocului de transport, ocazie cu care s-au găsit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal un număr de 530 pachete de ţigări marca „More” cu timbru ucraineană.

Ţigările în valoare de 2.248 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către vameşi, iar I. Ganna a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Totodată autoturismul marca „Mazda” a fost indisponibilizat până la achitarea amenzii contravenţionale.


Intră acum și în grupul de