EXCLUSIV//Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, din autoizolare, transmite că e nevoie de solidaritate pentru depășirea actualei crize epidemice din Suceava: Vom vedea cauzele. Acum trebuie să ne concentrăm mai mult pe diminuarea efectelor devastatoare ale acestui coronavirus. El propune ca doar partea veche a spitalului județean să fie transformată în spital Covid 19//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, se află în prezent în autoizolare la domiciliu pentru că a intrat în contact cu persoane care ulterior au fost diagnosticate cu Covid 19 și a spus că este îngrijorat de situația care există în prezent în prezent pe fondul epidemiei cu noul coronavirus.

„Din păcate, la Spitalul Județean Suceava s-au întâmplat aceste lucruri absolut dureroase. Vă spune un om care a pus suflet pentru modernizarea acestui spital. Noi am alocat fonduri de fiecare dată”, a spus Flutur care a menționat că și luni au mai fost alocate fonduri dacă mai e nevoie de achiziție de materiale.

„Știu că au materiale, au mai venit, însă ne confruntăm cu o situație foarte-foarte grea din cauza coronavirusului și medici după cum vedeți și asistenți medicali, dar și populația, în general”,a  spus președintele Flutur.

Întrebat despre starea de sănătate, el a spus că nu are probleme de sănătate, dar că nu se simte bine că Suceava este foarte afectată în acest moment cu aceste rezultate pozitive destul de multe, îngrijorător de multe în rândul medicilor de la Spitalul Județean.

„Zilele acestea am avut și noi comandamente cu prefectul, cu oameni de la Spitalul Județean. Eu, tot timpul le-am cerut respectarea protocoalelor pentru combaterea acestei epidemii. Nu știu, că nu am alte informații ce s-a întâmplat. Știu că au venit în ultimul timp foarte mulți oameni care aveau nevoie de consultații în Spitalul Județean. Vom vedea cauzele. Acum trebuie să ne concentrăm mai mult pe diminuarea efectelor devastatoare ale acestui coronavirus”, a spus Flutur.

El a menționat că au fost trimiși încă de ieri patru specialiști la Institutul Național „Matei Balș” din București pentru a fi instruiți și să fie adus un aparat de testare la Suceava.

„Am făcut demersuri de când a început această problemă să avem și noi la Suceava un aparat să testăm oamenii. Duminică, împreună cu cei de la Universitate am mutat aparatul la Spitalul Județean pentru că au și ei unul, dar le trebuie kit-uri. Am făcut demersuri și eu să găsim kit-uri pentru a-l pune în funcțiune”, a spus Flutur care a arătat că zeci de discuții are zilnic cu autoritățile pentru ca testele să fie făcute și la Suceava.

Președintele Flutur a subliniat că este foarte îngrijorat de situația din județ.

„Sunt alături și de medici să vedem ce fac cei care au mai rămas și îi încurajez să fie solidari și să lupte pentru salvarea sănătății populației și populația să ne ajute pentru a limita această circulație”, a spus Flutur care a reamintit că și el e acasă și urmează să vadă rezultatul analizelor.

El a arătat că s-au alocat, luni, prin Hotărâre a Consiliului Județean Suceava încă 7 milioane de lei pentru Spitalul Județean Suceava în plus față de cele 20 de milioane de lei alocate de la începutul anului.

Flutur a  spus că suma este alocată în principal pentru achiziția unui număr de 45 de ventilatoare necesare la spital.

Totodată, CJ Suceava a alocat fonduri și ISU Suceava pentru a cumpăra materiale de protecție pentru cei angajații de la ISU.

„Dacă e nevoie și cât suntem în picioare facem tot ce depinde de noi ca să putem ajuta oamenii ca să diminuăm efectele epidemiei”, a spus Flutur.

În ceea ce privește transformarea SJU Suceava în spital Covid 19, Flutur a apreciat că aceasta trebuie să se rezume doar la Spitalul vechi.
„Am văzut și eu hotărârea de a transforma spitalul de la Suceava pentru tratarea Covid. Eu l-am rugat (pe secretarul de stat Nelu Tătaru n.r. ) să fie foarte atent pentru că acolo sunt investiții foarte mari și poate că limitează doar la Spitalul vechi acest lucru să se întâmple. Eu nu sunt foarte încântat să transformăm întreg spitalul în spital Covid, dar acum celula de criză la nivel național hotărăște mai mult. Fac tot ce depinde de mine și vorbesc de 20 de ori pe zi pentru a face tot ce trebuie”, a spus Flutur.

În ceea ce privește situația înregistrată în SJU Suceava el a spus că nu-și dă seama ce s-a întâmplat.

El a spus că în urma discuțiilor cu reprezentanții unității spitalicești au venit foarte multe persoane la spital pentru consultații.

„Mulți nu aveau simptome și au respectat regulile și procedurile, iar pe cei suspecți i-au trimis la Boli infecțioase”, a spus Flutur.

El a arătat că nu este specialist în acest domeniu și că CJ Suceava ajută cu fonduri Spitalul Județean.

În ceea ce privește lipsa sa din spațiul public în ultima perioadă el a spus că pe perioada stării de urgență există o strategie de comunicare la nivel național și că el a comunicat doar pe domeniile în care are competențe și a vorbit, de exemplu, de demersurile pentru aducerea de echipamente pentru efectuarea de teste.

Totodată, Gheorghe Flutur a arătat că a făcut demersuri la ministrul Sănătății pentru alocarea de fonduri pentru achiziția de aparatură medicală necesară punerii în funcțiune a noului Spital Municipal Fălticeni.

El a amintit că la insistența lui s-au alocat 5 milioane de lei pentru Fălticeni și că a vorbit și cu ministrul Sănătății să aloce banii în continuare.

„Mă gândesc să alocăm bani și la Rădăuți prin Primărie pentru că spitalul din Rădăuți va prelua urgențele de la Suceava și trebuie ajutat”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de