Salvați Copiii România livrează prima tranșă de donații la SJU Suceava, printre care și un ventilator de suport respirator, patru injectomate și echipamente de protecție

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava va primi de azi, prin intermediul mecanismului de urgență deschis de Salvați Copiii România, o primă tranșă de echipamente de protecție și aparatură medicală vitale: un ventilator de suport respirator, patru injectomate și echipamente de protecție constând în mănuși chirurgicale, măști de protecție, viziere,  combinezoane de protecție, bonete, botoși și 375 kg de dezinfectanți de nivel înalt pentru suprafețe/instrumentar medical și aeromicrofloră, potrivit unui comunicat al Salvați Copiii România.

Costul total al dotării este de 46.850 de euro, cu o finanțare de 26.500 de euro din partea Garanti BBVA Group.

Sursa precizează că echipele locale ale Salvați Copiii România sunt în permanentă legătură cu medicii din Suceava, iar în perioada următoare alte unități medicale din județ vor fi dotate prioritar.

*

Salvați Copiii România a deschis un fond de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical. Astfel, a fost deschis contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Persoanele fizice care vor sa ajute pot dona aici

Până acum, au fost colectate fonduri totale în valoare de 252.000 Euro, prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, Garanti BBVA Group, BCR și Asociația Club Sportiv „RO Club Maraton”. De asemenea, suma de 36.640 Euro provine din donațiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor.

Pentru mai multe informații, persoana de contact este: Ștefania Mircea, Coordonator program – stefania.mircea@salvaticopiii.ro, tel. 0751.010.533.