Ioan Stan îl contrazice pe Nelu Tătaru care susține că de trei săptămâni s-au alocat bani Spitalului Fălticeni: Fals. Niciun leu nu a venit la Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD de Suceava Ioan Stan a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că nu a fost alocat niciun leu pentru achiziția de aparatură medicală pentru deschiderea noului Spital Municipal Fălticeni și l-a contrazis pe ministrul Sănătății care a declarat că de trei săptămâni s-ar fi alocat 5 milioane de lei.

„Luând act că va veni ministrul Sănătății la Suceava l-am așteptat cu încredere că va anunța că va aloca suma solicitată pentru deschiderea Spitalului Fălticeni.I-am făcut și o interpelare în care am fost destul de elegant față de ce s-a întâmplat la Fălticeni”, a spus Ioan Stan.

El a explicat că în urmă cu o lună au fost alocați 5 milioane de lei pentru construcții-montaj la Spitalul Fălticeni, dar că lucrările fuseseră finalizate, iar banii s-au reîntors în bugetul Ministerului Sănătății.

Senatorul a spus că e nevoie de bani pentru aparatură medicală și că în urmă cu două-trei săptămâni, a aflat printr-un comunicat al Ministerului Sănătății că la Fălticeni ar fi venit 5 milioane de lei pentru aparatură medicală.

„Fals. Niciun leu nu a venit la Fălticeni”, a spus Ioan Stan.

Senatorul sucevean și-a exprimat dezamăgirea că actualul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, când era secretar de stat în același minister, a spus că va face demersurile necesare și că acum, când a venit în calitate de ministru, nu a pomenit nimic de suma solicitată de Primăria Fălticeni pentru deschiderea noului Spital Municipal Fălticeni.

Ioan Stan a spus că acest spital va trebui deschis pentru a asigura asistență medicală pentru peste 250 de pacienți non-Covid

„Nu s-a întâmplat absolut nimic și de asta condamn gestul dumnealui”, a spus Stan.

Senatorul sucevean a menționat că a apelat chiar la amici ai ministrului să-i dea sms-uri prin care să afle dacă se vor aloca bani pentru Spitalul Fălticeni, dar că acesta nu le-a răspuns.

Ioan Stan a spus că a donat 5000 de lei pentru Spitalul Suceava și 10.000 de lei pentru Spitalul Fălticeni, iar firma care e administrată de fiul său, Iristar, oferă cazare gratuită în pensiune personalului medical și asigură hrana pentru ambulanțieri.


Intră acum și în grupul de