Președintele Gheorghe Flutur este încrezător că personalul medical de la SJU Suceava va veni la treabă. Prioritatea este stingerea focarului: Focarul se strânge,dar depinde de fiecare dintre noi. Echipamente sunt, dotare au, lucrează și laboratoarele pentru testări


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și-a exprimat, joi, încrederea că personalul medical de la Spitalul Județean de Urgență Suceava va veni la treabă și că va acționa pentru stingerea focarului de Covid-19, arătând că acest focar se strânge, dar că nu este ușor și că este nevoie de implicarea tuturor, a cadrelor medicale pe de o parte și a populației pe de altă parte care să respecte măsurile stabilite de autorități.

Flutur a declarat la Subiectul Zilei de la News Bucovina că acum foarte multe lucruri sunt concentrate pe salvarea sănătății și vieții oamenilor și a arătat că au fost convocate ședințe online de Consiliu Județean și s-au alocat bani fie la SJU Suceava, fie la SM Rădăuți, fie la ISU Suceava și a mulțumit consilierilor județeni pentru activitatea lor.

El a spus că acum se achiziționează suplimentar echipamente de protecție pentru centrele de asistență socială ca să se poată securiza pe cât se poate viața oamenilor din acele centre.

Flutur a menționat că la SJU Suceava în continuare sunt 200 de cereri de plecare, concedii sau de pensionare.

„Și eu și alți colegi am adresat un apel la personalul medical de la Suceava care este sănătos să vină la treabă”, a declarat Flutur care a menționat că a cerut acordarea de stimulente suplimentare personalului implicat în această luptă cu noul coronavirus.

Este foarte important să fim solidari acum. Ce o să le spun medicilor de la Iași sau de la Cluj? Ce le răspundem noi? Ei vin să ne ajute și de la noi mulți cer să plece în concedii. Nu e în regulă. Am încredere că personalul medical va veni la treabă aici la Suceava pentru că la momentul acesta spitalul este la jumătate din capacitate”, a spus președintele Flutur.

Potrivit lui Flutur, în prezent sunt ocupate circa 600 de paturi în spital și s-a întrebat ce se va întâmpla dacă  se va ajunge la capacitatea maximă de 1200 de paturi și nu este personal suficient.

Președintele CJ Suceava a arătat că de conducerea SJU Suceava se ocupă acum conducerea militară, iar CJ Suceava doar asigură finanțarea și că din partea CJ Suceava a fost acordat sprijin și uman în zona IT, achiziții publice, resurse umane, iar administratorul public Irina Vasilciuc se ocupă nemijlocit, în fiecare zi, de relația cu SJU Suceava cu tot ce este nevoie, inclusiv cazarea medicilor.

„Facem ce trebuie să închidem focarul din SJU Suceava. Nu a trecut valul, dar lucrăm zi de zi. Dacă mă uit la internări, de zilele de Paști au fost 27-30 de internări, iar miercuri au fost 41. Față de ce a fost înainte, un pic a scăzut, dar nu ne culcăm pe o ureche”, a mai declarat Flutur.

El a spus că a avut o videoconferință cu primarii din județ cărora le-a transmis că ei sunt cei care trebuie să vorbească cu populația care să respecte izolarea în perioada aceasta.

Suceava, Bucovina, nu se poate ridica doar cu ajutorul altora. Trebuie noi să fim primii implicați. Acum ducem greul, dar de noi depinde cât de scurtă va fi perioada aceasta de carantinare a Sucevei și a populației din zonă”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a menționat că începuturile au fost cum au fost în toată țara, cu foarte puține teste și că se așteptau între 7-10 zile până să vină rezultatul de la Iași.

El a arătat că la fel a fost în toată țara și chiar în alte țări din Europa, dar că lucrurile s-au reglat din mers.

Flutur a spus că nu este acum perioada în care să se discute despre cine avea atribuții în gestionarea aceśtei probleme medicale pentru că acum este momentul strângerii rândurilor.

Chiar dacă nu sunt total refăcut sunt la treabă ca să facem tot ce trebuie pentru Suceava care este mai important decât orice. Concentrarea maximă este stingerea focarului epidemiologic din SJU Suceava. Acest focar se strânge, dar nu se poate face foarte ușor și încă este foarte multă treabă. Depinde de fiecare dintre noi. Echipamente sunt, dotare au, lucrează și laboratoarele pentru testări. Cred că Suceava este județul care a testat cea mai multă populație”, a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că a fpst testat tot centrul de recuperare de la Sasca, că joi se testează centrul de la Costâna. „Vrem să știm ce e acolo”, a spus Flutur care a arătat că la centrul de la Sasca Mică nu au existat  persoane cu simptome și că fost doar un singur beneficiar care a făcut febră și a fost dus la spital.

Flutur a adăugat că angajații din centre și beneficiarii fără simptome nu au fost testați și că astea au fost procedurile și protocoalele DSP și minister în toată țara.


Intră acum și în grupul de