Avertizare cod galben de furtuni pentru județul Suceava de marți după amiaza până miercuri dimineața. ANM a emis și o informare meteo de instabilitate atmosferică până vineri

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineața, o avertizare meteo cod galben valabilă și în județul Suceava de marți 9 iunie, ora 12:00 până miercuri, 10 iunie, ora 10:00

ANM arată că în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul Olteniei, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

ANM a actualizat și informarea meteo de manifestări de instabilitate atmosferică care a fost prelungită până vineri dimineața.

Astfel, în intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, în cursul zilei de marți (9 iunie) îndeosebi în regiunile intracarpatice și la munte, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 iunie) în sud-vest, iar miercuri și joi (10 și 11 iunie) în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30 l/mp.

Meteorologii notează că gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la finalul săptămânii în majoritatea regiunilor.

loading...