Flutur a cerut Apele Române să găsească soluții urgente de regularizare a pârâului Ruda care a creat probleme la Dornești și în 2008 și 2010


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu primarul comunei Dornești, Gheorghe Luță, s-au întâlnit, marți, cu reprezentanții Administrației Bazinale de Apă A.B.A. Siret.

Potrivit unui comunicat de presă, Gheorghe Flutur a solicitat imperativ găsirea de soluții pentru regularizarea de urgență a pârâului Ruda care a creat mari probleme la inundațiile din 2008 și 2010. „Atunci au fost afectate peste 300 de locuințe, fiind nevoie să fie reconstruite 80 dintre ele. Situația devine îngrijorătoare de fiecare dată când au loc precipitații însemnate în zonă”, a spus Flutur.

Președintele Gheorghe Flutur și-a exprimat încă o dată indignarea pentru că, din 2012, nu s-a făcut nicio lucrare pe Râul Suceava și afluenți.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat că s-a constituit o comisie coordonată de subprefectul județului, Daniel Prorociuc pentru  deplasarea în localitatea Dornești, pentru a verifica situația malurilor pe pârâul Ruda.

Alături de subprefect a fost un reprezentant din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, domnul lt. col. Mihai Constantin Parasca, un reprezentant din partea Serviciului de Gospodărire a Apelor, inginer Ioan Ungureanu, primarul Luța Gheorghe și viceprimarul Luchian Constantin.

Anterior vizitei în teren, a avut loc o discuție tehnică la sediul primăriei din  Dornești la care, alături de cei enumerați, au participat și vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc,  Răzvan Grigore Dănilă, director general Administrația Bazinală de Apă Siret și domnul Florea Vlad, director tehnic în cadrul A.B.A. Siret.

S-a discutat despre planificarea etapei a doua din Regularizarea cursului pârâului Ruda, pe o porțiune de aproximativ 500-600 de metri între podul rutier și podul C.F.R.

De asemenea s-a stabilit ca în perioada imediat următoare, reprezentanții S.G.A. Suceava să intervină pentru decolmatarea pe segment, respectiv îndepărtarea vegetației din zonă.


Intră acum și în grupul de