Cod portocaliu de ploi abundente în județul Suceava de duminică la prânz până luni dimineața. De luni dimineața va intra în vigoare o avertizare cod galben

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică dimineața, o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate pentru județul Suceava.

Avertizarea este valabilă de duminică de la  ora 13:00 până luni la ora 02:00

Meteorologii arată că în nordul Moldovei și în zona Munților Apuseni, apoi și în Maramureș și în nordul Transilvaniei vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Se vor acumula cantități de apă de peste 30…40 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

ANM a emis și o avertizare cod galben pentru județul Suceava valabil din 29 iunie, ora 10:00 până în 30 iunie, ora 10:00 de instabilitate atmosferică temporar accentuată

Sursa citată arată că în intervalul menționat, în zonele de deal și de munte, precum și în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

AMN notează că disconfortul termic va fi ridicat, iar mai ales în zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.