Admiterea în licee 2020: Două colegii sucevene în top 50 național în ceea ce privește media de admitere cu specializarea mate-info bilingv engleză


Intră acum și în grupul de

4830 absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat (anul școlar 2020-2021)

Ministerul Educaţiei și Cercetării a publicat vineri, 10 iulie, ora 14,00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a.

Potrivit unui comunicat de presă al ISJ Suceava, în județul Suceava, au fost repartizați 4630 elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 2460 candidați la filiera teoretică și 2170 candidați la filiera tehnologică.

Sursa citată menţionează că în etape anterioare repartizării computerizate au mai fost admişi  326 de elevi la specializări vocaţionale, 120 de elevi în învăţământul militar, 21 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă şi 5 elevi pe locurile alocate candidaților cu CES.

Astfel,  potrivit rezultatelor repartizării computerizate la admiterea în clasa a IX-a, în judeţul Suceava,  la specializarea matematică-informatică bilingv engleză cele mai mari ultime medii de admitere s-au înregistrat la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava – 9.68 şi la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava -9.64, în timp ce la specializarea ştiinţe ale naturii bilingv engleză cea mai mare ultimă medie de admitere, 9,52,  a fost Colegiul Naţional “Petru Rareş”, iar la specializarea ştiinţe ale naturii cea mai mare ultimă medie de admitere, 9.21, la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava şi la Colegiul Naţional” Petru Rareş” Suceava.

De remarcat este că în urma repartizării computerizate la admiterea în clasa a IX-a, în județul Suceava 13 elevi suceveni au fost admişi la liceu cu media 10, opt dintre ei la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, trei la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, câte unul la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni şi la Liceul Tehnologic”Ion Nistor” Vicovu de Sus.

Elevii cu media de admitere 10 provin de la unităţi de învăţământ din Suceava, Gura Humorului, Fălticeni şi Vicovu de Sus, respectiv doi de la Şcoala Gimnazială nr. 1, alţi doi de la Şcoala nr. 3 Suceava, iar câte un candidat de la Şcoala Gimnazială nr. 10 Suceava, de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava şi Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, de la Şcoala Gimnazială nr.1 şi de la Şcoala Gimnazială “Teodor Balan” Gura Humorului, de la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” şi de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni, precum şi de la Liceul Tehnologic ”Ion Nistor” Vicovu de Sus.

La specializarea matematică-informatică bilingv engleză, ultima medie de admitere de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava a fost 9,68, iar la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava a fost 9,64.

La Specializarea matematică-informatică bilingv germană ultima medie de admitere a fost 9.52  la Colegiul Naţional “Petru Rareş”Suceava, iar la specializarea matematică-informatică bilingv franceză ultima medie de admitere a fost 8,71, la acelaşi colegiu.

La specializarea matematică-informatică ultima medie de admitere la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare”Suceava a fost 9,44,  la Colegiul Naţional “Petru Rareş”Suceava a fost 9,32, la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi a fost 9.05, la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”Suceava a fost 9.01, la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni -8.78, la Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului -8.60, la Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava a fost 8.49, la Colegiul Tehnic Rădăuţi a fost 8.46, la Colegiul Naţional “Dragoş Vodă”Câmpulung Moldovenesc-  8.14, la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu”Fălticeni- 8.13, la Liceul Tehnologic “Ion Nistor” Vicovu de Sus – 7,84, la Liceul Teoretic “Ion Luca”Vatra Dornei- 7,22, la Colegiul “Vasile Lovinescu” Fălticeni- 6,88, în timp ce la Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă” Siret ultima medie de admitere la această specializare a fost 6.86.

La specializarea ştiinţe ale naturii bilingv engleză ultima medie de admitere a fost 9,52 la Colegiul Naţional “Petru Rareş”Suceava, iar la specializarea ştiinţe ale naturii bilingv germană ultima medie de admitere a fost 9,18, tot la acelaşi colegiu.

La specializarea ştiinţe ale naturii ultima medie de admitere a fost 9,21 atât la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, cât şi la  Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi”Rădăuţi – 8,96, la Colegiul Naţional “Nicu Gane”Fălticeni a fost 8,71,  la Colegiul Naţional de Informatică ”Spiru Haret” Suceava – 8,36, la Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc -8,09, la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni – 8,03, la Colegiul “Alexandru cel Bun ”Gura Humorului- 7,72, la Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă” Siret -7,66, iar la Liceul Teoretic “Ion Luca” Vatra Dornei -7,49.

La specializarea ştiinţe sociale bilingv engleză ultima medie de admitere a fost 9,27 la Colegiul Naţional “Petru Rareş”Suceava, în timp ce la specializarea ştiinţe sociale ultima medie de admitere a fost 9,00 la acelaşi colegiu, dar şi la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare”Suceava, la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi- 8,80, la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava a fost 8,72, la Colegiul Tehnic Rădăuţi – 8,35, la Colegiul Naţional “Nicu Gane”Fălticeni- 8,28, la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu”Fălticeni- 7,96, la Colegiul “Alexandru cel Bun”Gura Humorului -7,56, aceeaşi medie înregistrându-se şi la Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, la Colegiul “Vasile Lovinescu” Fălticeni- 7,23, iar la Liceul Teoretic “Ion Luca” Vatra Dornei – 6.47.

La specializarea filologie ultima medie de admitere a fost 8,55 la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi  şi 8.67 la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava, la Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret”Suceava – 8.43, la Colegiul Tehnic Rădăuţi-8,23, la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Suceava- 8,06, la Liceul cu Program Sportiv Suceava- 8,02,  la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni – 7,92, Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă” Siret- 7,89, la Colegiul “Andronic Motrescu” Rădăuţi- 7,66, la Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului- 7.30, la Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc- 7.35

La specializarea filologie cu predare în limba ucraineană ultima medie de admitere a fost 5.65  la Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă” Siret.

Ministerul Educaţiei a publicat, vineri, lista cu primele 50 de specializări din ţară unde s-au înregistrat cele mai mari ultime medii de admitere, iar pe locul 34 figurează Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare”Suceava la specializarea matematică-informatică bilingv engleză, unde ultima medie de admitere a fost 9,68, în timp ce pe locul 41 figurează Colegiul Naţional” Petru Rareş” Suceava, unde ultima medie de admitere la aceeaşi specializare este 9,64.

Cele mai mici medii de admitere s-au înregistrat la specializarea Construcţii, instalaţii şi Lucrări Publice de la Colegiul “Vasile Lovinescu” Fălticeni- 2.57, respectiv la specializarea Agricultură- 2.58, de la acelaşi colegiu, iar la specializarea matematică-informatică cea mai mică medie de admitere a fost 3.03, înregistrată la Liceul Tehnologic “Nicolai Nanu” Broşteni.

Conform Calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidaţii vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi. În zilele de 22, 23 și 24 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

200 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidaţii care nu au participat şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere judeţeană, publicată pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean şi comunicată unităţilor de învăţământ până la data de 24 iulie 2020.

(LB)


Intră acum și în grupul de