Cum va arăta Tabăra Internațională de la Bucșoaia, cea mai mare tabără de tineret din țară-simulare video


Intră acum și în grupul de

Tabăra de la Bucșoaia a trecut la Ministerul Tineretului și Sportului, în vederea realizării unei investiții de 33 milioane de euro și va fi cea mai mare tabără de tineret din România

 În ședința de Guvern de joi a fost adoptată Hotărârea privind înscrierea unui imobil în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, darea acestuia în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) precum şi declararea lui ca bun de interes național, prin care Tabăra de la Bucșoaia a trecut la MTS în vederea realizării unei investiții de 33 milioane de Euro.

Gheorghe Flutur a salutat decizia Ministerului Tineretului și Sportului de a se implica în realizarea acestei investiții deosebit de importante pentru județul Suceava.

 El a artătat că este un complex care presupune construcții – montaj, dotări și echipamente, amenajare exterioară-peisagistică, amenajare terenuri de sport neacoperite, amenajare parcare exterioară, utilități. „Vor fi clădiri pentru cazare, tip hotel, sală de sport cu piscină la interior, sală multifuncțională, terenuri de sport, pistă de atletism, amfiteatru – teatru de vară, centru de conferințe, restaurant ponton. Va fi amenajat un spațiu outdoor pentru foc de tabără, spații de recreere, spații de joacă, amenajarea de piste/trasee pentru bicicliști și skateboard”, a spus Flutur.

 Parcul va fi amenajat pe zone, respectiv  zona de promovare a culturii bucovinene, cu biserici și mănăstiri, zona de case tradiționale cu ateliere pentru pictură, olărit, sculptură și lucru în lemn, zona de agricultură tradițională și o bucătărie dedicată tinerilor, în afara celei oficiale unde gătește personalul calificat, pentru activități de dezvoltare a abilităților de viață – gătit împreună, ceaiuri.

„ O atracție deosebită va fi reprezentată de BUCOVINA IN MINIATURĂ. Machete realiste a celor mai importante biserici și mănăstiri, case tradiționale, ansambluri agricole sau ferme, pășuni și elemente naturale în miniatură. Un parc-muzeu în aer liber care va permite vizitatorilor să cunoască istoria și frumusețile Bucovinei. Vor fi alei amenajate printre machete realist executate, vizitatorii vor primi informații scrise sau digitale despre diferitele obiective turistice ale Bucovinei”, a mai declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de