DSP Suceava: Trei cadre didactice din învățământul preuniversitar, un cadru didactic universitar și trei studenți, depistați cu infecție cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat vineri, pentru NewsBucovina, că numărul cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar depistate pozitiv cu SARS-CoV-2 de la începutul lunii septembrie şi până în prezent a ajuns la 60 în judeţul Suceava, ultimele trei cazuri fiind raportate în ultimele 24 de ore.

Băncilă a spus că cele trei cazuri depistate pozitiv cu SARS-CoV-2 în urma testării RT-PCR sunt o învăţătoare de la Şcoala Horodnic de Sus, o educatoare de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava şi o profesoară de la Liceul Tehnologic “Ion Nistor” Vicovu de Sus.

Ea a precizat că în ultimele 24 de ore nu au mai fost confirmate cazuri de infecţie cu noul coronavirus în rândul elevilor din judeţ.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a menţionat că alte patru  persoane, din care trei studenţi din judeţul Suceava şi un cadru didactic universitar, au fost confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2 în urma testării, respectiv o masterandă din anul I de la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, o studentă de la o universitate din Cluj-Napoca, un student al Academiei de Poliţie care efectuează practica în Fălticeni, dar care se afla deja în izolare la domiciliu după ce mama acestuia a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus, precum şi un cadru didactic universitar de la USV.

Ea a subliniat că cei trei studenţi din judeţul Suceava, confirmaţi pozitiv în ultimele 24 de ore, nu au avut contact direct cu colegii sau cu cadrele didactice universitare.

 De la începutul lunii septembrie şi până în prezent, în judeţul Suceava au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 15 elevi, 60 de cadre didactice şi 10 angajaţi din rândul personalului auxiliar din învăţământul preuniversitar.

(LB)


Intră acum și în grupul de