Comisia Fondului Funciar Suceava s-a întrunit într-o nouă ședință:21 de persoane fizice și o persoană juridică au primit dreptul de proprietate asupra a peste 108 ha de pădure


Intră acum și în grupul de

În data de 6 octombrie, în incinta Palatului Administrativ a avut loc o nouă ședință a Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din Suceava.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, pe ordinea de zi au fost incluse 93 lucrări elaborate de către Compartimentul Fond Funciar din cadrul Prefecturii de la ultima ședință care a avut loc în data de 15 iulie.

Potrivit sursei citate, lucrările supuse dezbaterilor și aprobărilor au vizat informări ale membrilor comisiei județene pe probleme specifice și punctuale, propuneri ale comisiilor locale de fond funciar privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor cu vegetație forestieră sau terenuri agricole, atribuirea de terenuri aferente locuințelor, validări de amplasamente, modificări sau, după caz, corectări titluri de proprietate, precum și emitere de duplicate ale unor titluri de proprietate.

Prin urmare, în cadrul ședinței au fost adoptate 79 hotărâri ale comisiei județene.

Concret, 22 hotărâri au avut ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate, respectiv validarea amplasamentului pentru o suprafață totală de 108,6223 ha teren cu vegetație forestieră ca urmare a cererilor formulate de 21 persoane fizice și o persoană juridică.

Totodată, au fost emise cinci hotărâri care au avut ca obiect invalidarea propunerilor formulate de către comisiile locale și care au vizat reconstituirea dreptului de proprietate pentru o suprafață de 15,2335 ha teren cu vegetație forestieră ca urmare a cererilor formulate de 11 persoane fizice.

În același timp, au fost admise patru cere privind atribuire în proprietate de teren aferent locuințelor, formulate de tot atâtea persoane, fiind respinsă o singură cerere.

De asemenea, au fost emise 41 hotărâri care au vizat fie modificări sau, după caz, puneri în executare de hotărâri judecătorești, o hotărâre a vizat modificarea unei poziții dintr-o hotărâre a comisiei județene, iar două hotărâri au avut ca obiect contestații a unor  persoane fizice formulate împotriva modului de soluționare a cererilor formulate, de către comisiile locale de fond funciar.

Alte trei hotărâri au fost emise și au privit însușirea amplasamentului terenului cu vegetație forestieră propus spre validare de către comisiile locale.

Pe lângă asta, pe ordinea de zi a ședinței au fost incluse și zece informări pe diverse teme specifice activității de fond funciar, precum și trei solicitări privind emiterea de duplicate unor titluri de proprietate.

O documentație a fost returnată, solicitarea adresată nefăcând obiectul emiterii unei hotărâri a comisiei județene.

Prefectura Suceava ține să precizeze că, în executarea Sentinței civile nr. 3969 a Judecătoriei Suceava definitivă prin Decizia nr. 200/2017 a Tribunalului Suceava, în ședința comisiei județene s-a aprobat întocmirea Planului parcelar în perimetrul Acumulării ”Șomuz II Moara” conform celor dispuse de către instanța de judecată, pentru a patra comisie locală de fond funciar care a înaintat documentele solicitate.

În același timp, Prefectura Suceava aduce la cunoștința tuturor persoanelor îndreptățite că în cadrul Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Suceava se depun toate diligențele necesare pentru rezolvarea și soluționarea tuturor lucrărilor înregistrate la comisie și aflate în prezent, în diverse etape de lucru, potrivit Regulamentului de Organizare și Funcționare al acesteia în vigoare.


Intră acum și în grupul de