Niciun pat disponibil la ATI în Spitalul Județean Suceava pentru pacienții Covid-19. În spitalele din județul Suceava sunt internați 362 de pacienți Covid-19 dintre care 73 au forme grave sau severe ale bolii, iar 94 de suceveni sunt suspecți de infecție cu noul coronavirus

În spitelele din județul Suceava sunt internați 362 de pacienți Covid-19, iar numărul total al persoanelor suspecte de infecție cu SARS-CoV-2 este de 94, a anunțat miercuri Prefectura Suceava, care menționează că numărul sucevenilor declarați vindecați de Covid-19 este de 8.335.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 30 persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate 35 persoane declarate vindecate.

Astfel, din totalul celor 561 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 193 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 82 pacienți sunt în zona tampon și 286 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Concret, din cei 193 pacienți diagnosticați Covid-19: 102 prezintă forme medii ale bolii; 18 prezintă forme ușoare; 53 prezintă forme severe; 20 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI, dintre aceștia 17 pacienți sunt ventilați mecanic.

În aceste condiții, Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 364 paturi libere din care 41 pentru pacienți Covid-19, 207 în sectorul Non-Covid și 116 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu mai este disponibil nici un pat liber pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 16 ventilatoare libere.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 86 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 26 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 14 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus. 

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 28 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 15 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări, precizează Prefectura Suceava.