Alexandru Rafila nu exclude dublarea actualului număr zilnic de infecții cu SARS-CoV-2: Vom ajunge în situația în care marea majoritate a spitalelor vor trebui să-și organizeze zone de tratament a pacienților Covid//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, dr. Alexandru Rafila, a declarat, joi, la Ediția Specială de la News Bucovina că toate spitalele vor trebui să aibă zone dedicate pacienților Covid în condițiile în care numărul cazurilor este mare și nu exclude o dublare a numărului zilnic de infectări.

El a declarat că acum se încearcă  să se poată asigura elementul vital pentru acești pacienți care este oxigenul.

„Vom ajunge în situația în care marea majoritate a spitalelor vor trebui să-și organizeze zone de tratament a pacienților Covid. Acesta este adevărul și asta se întâmplă în toate țările care au un număr mare de cazuri”, a spus Rafila.

El a explicat că în această situație toate spitalele vor trebui să aibă astfel de zone dedicate acestor pacienți unde ei să beneficieze în primul rând de oxigen pentru că lipsa oxigenului este cea care afectează cel mai dramatic evoluția bolii la formele medii și grave, iar acești pacienți trebuie să aibă acces la servicii medicale diverse pentru că mulți dintre ei au și alte afecțiuni.

PREMIERĂ NewsBucovina – Alexandru RAFILA

Premieră la NewsBucovina – medicul Alexandru RAFILA Live la Subiectul Zilei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 11 noiembrie 2020

„Mai mult, infecția cu noul coronavirus nu este o boală exclusiv pulmonară. Este o boală multiorgan. Sunt pacienți care au afectare cardiacă, afectare renală, sunt decompensate o serie întreagă de alte afecțiuni cum ar fi diabetul și ei trebuie să beneficieze de asistență medicală specializată. De aia spuneam că un spital multidisciplinar va trebui să asigure și asistența medicală pentru acest tip de pacienți în condițiile în care noi avem 10.000 de pacienți pe zi”, a spus Alexandru Rafila.

El a arătat că dublarea acestui număr de noi infecții zilnice nu este fantezist.

„Este o situație posibilă, sper să nu ajungem la ea, dar trebuie să o luăm în calcul.Atunci trebuie să ne gândim că din rândul acestora un sfert va avea nevoie de îngrijire medicală în spital”, a declarat Alexandru Rafila.

În aceste condiții, el a spus că va trebui să existe coordonare la nivel județean cu ședințe operative zilnice între spitale și DSP pentru ca pacienții să fie dirijați spre diferite spitale în funcție de situație.


Intră acum și în grupul de