CJ Suceava va lansa un nou proiect turistic – „Drumul lemnului în Bucovina” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Drumul lemnului în Bucovina”, de la Codrii Seculari din Slătioara până la lemnul de rezonanţă pentru instrumente muzicale, constituie un nou proiect turistic ce va fi lansat anul acesta de Consiliul Judeţean Suceava în parteneriat cu Primăria Câmpulung Moldovenesc şi cu Grupul de Acţiune Local din zonă.

Potrivit şefului deliberativului judeţean, Gheorghe Flutur, civilizaţia lemnului din Bucovina poate deveni un important punct de atracţie turistică, acest proiect urmând să includă atât Codrii Seculari din Slătioara, Muzeul Lemnului din Câmpulung Moldovenesc, meşteşugarii care realizează diverse obiecte din lemn, până la lemnul de rezonanţă din pădurile Bucovinei din care se realizează instrumente muzicale, dar şi plutăritul pe râul Bistriţa.

Flutur a mai anunţat în cadrul întâlnirii cu presa de joi că în colaborare cu CJ Neamţ va fi promovat spre finanţare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului modernizarea drumului DJ 209 B care leagă localitatea Mălini din judeţul Suceava de comuna Borca din judeţul Neamţ, pe aşa-numitul „Drum al Talienilor” parcurs de Vitoria Lipan în romanul „Baltagul” de Mihail Sadoveanu.

El a arătat că acest drum are o însemnătate turistică deosebită şi va pune în valoare această zonă, incluzând în circuitul turistic comuna Mălini unde a fost amenajată o pârtie de schi. Flutur a spus că drumul are o lungime de 55 de kilometri şi că va trebui asfaltată o lungime de 14,7 kilometri pe raza judeţului Suceava şi alţi 18 kilometri pe raza judeţului Neamţ.


Intră acum și în grupul de