Atentie la turturi! (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava atrage atenţia sucevenilor să aibă grijă la ţurţurii care se pot desprinde de pe acoperişuri şi îi pot accidenta. „Atragem atenţia trecătorilor să se ferească de ţurţuri. Rugăm atât proprietarii de locuinţe cât şi patronii de firme, ca acolo unde sunt ţurţuri să-i îndepărteze. Dacă nu au posibilitatea să facă acest lucru pot solicita intervenţia noastră apelând 112”, a declarat luni, ofiţerul din cadrul Compartimentului Informare şi Relaţii Publice a ISU „Bucovina” Suceava, căpitan Dan Baltaru.

Referindu-se la podurile de gheaţă formate pe râul Bistriţa acesta a precizat că sunt pregătiţi ca la nevoie să dinamiteze cele două poduri de gheaţă formate în localităţile Broşteni şi Dorna Arini, pentru a elimina riscul de inundare a locuinţelor şi terenurilor.

„Cursul de apă este monitorizat atât de ISU cît şi de comitetele pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile pe unde trece apa. Deocamdată nu necesită intervenţie prin dinamitare”, a spus căpitanul Baltaru.

Cele două poduri de gheaţă au o lungime de câteva sute de metri şi o grosime pe alocuri de un metru şi jumătate.

Precizăm că săptămâna trecută, la Broşteni a fost detonat un pod de gheaţă format pe râul Bistriţa.


Intră acum și în grupul de