Prefectura Suceava anunță că începe perioada de înscriere pentru persoanele care se vor vaccina în etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19. Vaccinările încep luni în șase spitale din județ, iar ulterior se vor deschide și centrele amenajate de primării


Intră acum și în grupul de

Începând din data de 15 ianuarie 2021 debutează etapa a II-a a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, anunță Prefectura Suceava care precizează că de la ora 15.00, pot fi efectuate programări ale vaccinării pentru persoanele eligibile în această etapă, în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login.

Imunizarea propriu-zisă a persoanelor care se încadrează în această a doua fază va începe pe data de 18 ianuarie 2021, arată sursa citate care menționează că duminică, 17 ianuarie 2021 este programat rapelul pentru cadrele medicale care s-au s-au vaccinat la Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava în data de 27 decembrie 2020.

Inițial, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice și persoanele care desfășoară activități esențiale.

În categoria persoanelor adulte din centrele rezidențiale, (în județul Suceava sunt peste 2200 de beneficiari și peste 1500 de angajați), vaccinarea se va realiza de către echipe mobile dedicate acestei activități.

În categoria persoanelor cunoscute cu boli cronice se încadrează oricare persoană, indiferent de vârstă, care suferă de una dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).

Prefectura Suceava reamintește că persoanele respective se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși.

 În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalități:

•             prin call center unic: 021.4144425;

•             prin call center pus la dispoziție de D.S.P. Suceava: 021.4144430

•             prin intermediul oricărui alt medic de familie;

•             prin structurile de asistență socială de la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale (U.A.T).

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID utilizând oricare dintre următoarele modalități:

•             individual, prin intermediul platformei (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login);

•             prin contul unui aparținător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);

•             prin call center 021.41.44.425 sau 021.4144430

•             prin intermediul medicilor de familie;

•             prin structurile de asistență socială de la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale (U.A.T).

 Persoanele care desfășoară activități esențiale vor fi programate în baza propunerilor făcute de angajator.

Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

La nivelul județului Suceava, în prima fază vor fi operaționale 6 centre de vaccinare amenajate în cadrul spitalelor care asigură mai multe fluxuri de vaccinare, repectiv:

Nr.LocalitateDenumireAdresa
1SuceavaSpitalul Județean de UrgențăBdul 1 Decembrie 1918, nr. 21, Suceava
2RădăuțiSpitalul Municipal RădăuțiCalea Bucovinei 34 A, Rădăuți
3FălticeniSpitalul Municipal FălticeniStr. Ion Creangă, nr.1, Fălticeni
4Câmpulung MoldovenescSpitalul Orășenesc Câmpulung MoldovenescStrada Sirenei 25, Câmpulung Moldovenesc
5Gura HumoruluiSpitalul Orașenesc Gura HumoruluiStr. Piața Republicii,  nr. 1, Gura Humorului
6SiretSpitalul Boli Cronice SiretStr. 9 mai, nr. 6, Siret

„Facem mențiunea că cele 6 centre de vaccinare menționate anterior vor deservi procesul de vaccinare atât pentru finalizarea etapei I din Stategia Națională de Vaccinare, inclusiv administrarea dozelor de rapel, cât și pentru etapele următoare.     Din rațiuni logistice centrul de vaccinare de la Spitalul Municipal Vatra Dornei își va încheia activitatea după finalizarea etapei I de vaccinare, însă pe raza municipiului Vatra Dornei va fi funcțional un centru de vaccinare comunitar în Sala de Sport a Liceului “Ion Luca””, arată sursa citată.

Totodată, se subliniază că pentru perioada următoare, au fost stabilite un număr de alte 22 centre fixe de vaccinare comunitare, pe întreg teritoriul județului, la care au fost arondate mai multe localități pe baza criteriului de distribuție geografică și demografică.

Aceste centre vor fi deschise etapizat, începând cu data de 18 ianuarie, după obținerea avizului eliberat de către D.S.P. Suceava care să ateste desfășurarea în condiții de siguranță a procesului de vaccinare,  asigurarea personalului medical care să deservească respectivele centre, în funcție de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare, precum și de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze


Intră acum și în grupul de